Menu

Pastinakkchips

  • Details
  • Related Items

 

Inspirasjon og oppskrift: Vegetarbloggen.no

Til en liten skål trenger du:

  • 2 medium eller 1 stor pastinakk
  • 0,5-5 desiliter rapsolje
  • Litt salt

Så gjør du:

I stekeovn

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader.
  • Kle to stekebrett med bakepapir.
  • Vend pastinakkskivene godt i 0,5 desiliter med olje, la de gjerne ligge noen minutter og marinere.
  • Fordel dem utover de to stekebrettene, de skal helst ikke ligge dobbelt.
  • Stek ett og ett brett i cirka 10 minutter. Følg godt med slik at chipsene ikke brenner seg.
  • Avkjøl chips på litt kjøkkenpapir før servering.

I frityr

  • Bruk en frityrsteker eller en god varmeledende gryte. Bruk en olje etter smak. Både mais-, solsikke, soya- eller rapsolje tåler temperaturen som passer for å steke pastinakker.
  • Begynn å steke pastinakkene på 160 grader, øk forsiktig dersom det ikke er nok. Maks temperatur for å steke dem er 180 grader.
  • Legg flakene forsiktig i den varme oljen. Pass på å ikke steke for mange av gangen. Ta dem opp etter et minutt, da de begynner å bli gylne.
  • Legg dem over på tørkepapir som absorberer oljen, og la dem renne av seg litt.
  • Etter en liten stund legger du dem oppi frityren igjen, til de får ønsket farge.
  • Ta flakene opp og tørk av på ny, krydre med salt eller ønsket krydder, og legg i en åpen beholder hvor chipsen får tilgang på masse luft.

Kjapt, sunt og godt potetgull i mikro

Ikke visste jeg at det gikk ann å lage potetgull uten fett. Også i mikro!!! Godt det var andre som visste det. Dette må jeg bare dele. Poteter jeg har prøvd: Mandelpoteter og Amaldine, og synes manedlpoteten …

Parmesan- og urtekjeks

  Parmesankjeks er utrolig enkelt å lage. Jeg smakte disse hos søsteren min en jul, som en appetizer sammen med en deilig gløgg. Kjempegodt også til te, rødvin eller hva du måtte ønske. Du trenger …

Friterte osteboller med ailoi, salsa eller tzatziki

  Hva med en litt annen variant av ost til rødvinen? Passer bra til en forrett, som tilbehør til grillmat eller bare som snacks til vinen. Bruk gul, fast ost som f.eks. gruyere, cheddar, jarlsberg e.l. Du …