Menu

Patatas Bravas

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

PATATAS BRAVAS

Patatas bravas er kanskje den mest populære, spanske retten. Denne oppskriften har jeg fått av én av to bonusdøtre: Carina! Hun laget dette til oss, en sommer vi tok turen over fjellene for å feire hennes manns hjemkomst og 1-års utdanning som flygeleder i det store utland, USA.

Pazzata er fantastisk godt, og du kan også lage denne selv, om du har tid. God tid.

Passata er fantastisk godt, og du kan også lage denne selv, om du har tid. God tid.

Du trenger:

  • 6 store poteter, skåret i båter
  • ½ flaske tomatsaus eller passata
  • 1 toppet ss boks med tomatpuré
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 sjalottløk, finhakket
  • ½ chilli med frø, finhakket
  • 1 ss paprikkakrydder
  • salt
  • pepper
  • sukker

Så gjør du:

Potetene

  • Skjær potetene i passe store båter.
  • Kok potetene i ca 7 minutter til de blir litt møre.
  • Legg potetene over i en langpanne, side om side.
  • Ringle over litt god olivenolje og bak dem videre på 200 C til de er gyldne (ca 30-40 min).

Sausen

  • Stek løk, hvitløk og chilli, til de er møre. Ca. 1 min.
  • Tilsett tomatpurré, bland godt og fres 2-3 minutter til.
  • Tilsett tomatsausen eller passataen.
  • Så begynner smakefesten.
  • Smak deg frem, og la småkoke på middels/lav varme i minst 20 minutter. Gjerne lenger, for smakens skyld. Skulle du koke den inn for mye, tilsetter du bare litt vann.

Rett før servering, gjør du:
Bland saus og poteter, og servér med aioli ved siden av.

Passer til:
Grillmat, spanske kjøttboller ALBONDIGAS, som innhold til et MEZE-/tapas-bord, eller til en litt røff torskemiddag? Bare fantasien setter grenser.

Enjoy, folkens!

Legg inn en kommentar

Dillpoteter

Du trenger: 12 små nypoteter olivenolje salt og pepper frisk dill Så gjør du: Potetene lager du ved å koke de til de begynner å bli møre, helle av vannet og legge de i en …