Menu

Pepper-Spaghetti

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Spagetti har aldri vært tøffere!

Kokk og oppskrift: Christopher Sjuve // Klikk.no

 

Du trenger:

  • 20 g salt
  • 1 l vann
  • 250 g spagetti
  • 10 stk pepperkorn
  • 4 ss smør
  • 2 ss revet parmesan (eller 50/50 parmesan og pecorino)

Det er de små triksene som gjelder. Og her er det minst to knep du må ha i ermet:

  1. Det første er å knuse pepperet med morter (eller pepperkvern) og ha det i en tørr stekepanna på middels varme. Etter noen minutter kjenner du at pepperet gir fra seg kraftig aroma (det er oljene i pepperet som frigjøres når det varmes opp).
  2. Det andre trikset er å bruke ha litt av pastavannet (det vannet som pastaen har kokt i). Ha en liten sleiv vann i stekepanna med pepperen. La det koke litt ut før du har i smøret.

Og så ikke, minst: Salt pastavannet med 5-10 gram per liter vann.

Så gjør du:

  • Kok opp salt og vann. Bruk så lite vann du klarer. Gjerne mindre enn en liter også.
  • Ha i spagettien. Kok den slik du vil ha den.
  • Mens pastaen koker: Knus pepperet med morter eller pepperkvern.
  • Ha pepperet i en tørr stekepanne på middels varme. Rist pepperet og kjenn hvordan alle smakene kommer ut.
  • Ha i en liten sleiv av vannet fra pastaen. La det koke omtrent et minutt.
  • Ha i smøret og la det smelte.
  • Sil av pastavannet og ha pastaen i stekepannen. Vend godt rundt.
  • Finriv osten og strø over.
  • Server straks!

 

Legg inn en kommentar

Slik lager du fersk pasta

Ingen ting er som hjemmelaget, fersk pasta. Og det er enklere enn du tror. Se bare her: Du trenger, per 1 persjon:   Så gjør du: Bland kjapt det tørre, tilsett det våte. Se også …

Pasta ai quattro formaggi

Enklere pastarett kan vel knappt lages. Bruk gjerne de ostene du har i kjøleskapet. Kanskje har du noen skalker du vil bli kvitt? Supert om du har litt blåskimmelost og parmesan. Alle typer pasta passer …

Rotolo – Pastarull med ricotta og spinat

Pastarull kan fylles med det du måtte ønske: Spekeskinke, kokt skinke, en bolognese-saus, ulike oster og grønnsaker. Det er bare fantasien som setter grenser. Her er en vegetarversjon jeg laget med ricotta og pepper-/hvitløksurret spinat. Utrolig …