Perfekte 17. mai-pølser!

Kunsen å trekke pølser. Se tips & tricks her
Alle liker pølser: For å få perfekte 17. mai-pølser, legg litt ekstra kjærlighet i kraften pølsene skal trekke i, så blir de ekstra gode. Foto: matprat.no

Pølser er ikke bare pølser. Det handler om råvarer også på helt vanlige wienerpølser. Og legger du litt kjærlighet i pølsevannet, vil du aldri mer trekke i bare vann fra springen.

Hvor mange pølser spiser man? Beregn 2 til barn og 4 til voksne.

Du trenger:

  • Gode wienerpølser, min favoritt er fra Åkeberg-Skoglunn pølsemakeri (fåes bl.a. på Coop Mega)
  • 2 gule løk, skåret i store biter
  • 2 gulrøtter, skåret i store biter
  • 2-3 hvitløksfedd, hele med skall (press dem litt ned med en sleiv, så du får ut litt av saften.
  • 2 laurbærblad
  • 1-2 kjøtt-buljongterninger
  • 10 hele pepperkorn
  • 1 klype grovt havsalt

Så gjør du:

  • Fyll en stor kjele med vann. Jeg bruker en fiskekjele, med rist, men kok buljongen uten rist først.
  • Legg alle ingrediensene oppi, unntatt pølsene.
  • Kok opp.
  • La koke/syde så lenge du har tid, gjerne en hel time eller mer. Jo lenger det står, jo bedre blir det.
  • Når dette er ferdig, trekker du kjelen vekk fra den varme platen.
  • Vent til vannet har fått ca 80 grader.
  • Legg i risten, over grønnsakene, så holder du de på plass.
  • Legg pølsene i den deilige kraften, sett på lokk og la trekke minst 10 minutter, gjerne litt lenger.
  • Server med varme pølsebrød og/eller lomper, eller kanskje litt potetstappe? Sennep, ketchup, rå løk, sprøstekt løk, rekesalat, syltet agurk etc. etc. etc.

#ikkekastmat
Ikke kast denne deilige kraften du har gitt så mye kjærlighet. Frys den ned og bruk om igjen neste gang du skal trekke gode pølser.

Forslag til tilbehør

Ketchup med honning, pepper, oregano og tabasco
Aioli er perfekt til pølser
Himla god potetstappe med grønnkål

 

 

 

 

 

 

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.