Menu

Pizza!!! á la Gennaro

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Tips: 
Sett deigen kvelden før, bruk kaldt vann og la heve over natten i kjøleskap.
Da har du ferdig hevet pizzadeig når du kommer hjem fra jobb, og det er bare å kjevle ut.

Du trenger (til 1 stekeplate):

  • 100 g hvetemel
  • 100 g mel Tipo 00 (dobbel zero)
  • 1 liten neve semule-mel (semolato)
  • 1/2 ts salt
  • ½ pose tørrgjær
  • 1,5 dl lunkent vann
  • litt god olivenolje

Så gjør du:

  • Hell tørrgjær opp i vannet som måler 37 C og la svelle* i en liten bolle som rommer 1,5 dl.
  • Rør godt.
  • Bland mel og salt godt.
  • Tilsett vann- og gjærblandingen i melet.
  • Elt godt! Se video
  • Hvis du skal lage porsjonspizza, deler du deigen i 2 like deler og former dem som en stor bolle
  • Strø litt semulemel (semolina) på en bakeplate.
  • Legg deigklumpene på stekeplaten og ringle over litt god olivenolje.
  • Dekk til med plastfolie.
  • La heve til dobbel størrelse.

*Om du skal kaldheve deigen over natten, tar du kaldt vann fra springen og tilsetter gjæren. La stå 10-15 minutter, rør rundt og tilsett melet.

  • Sett ovnen på 250 C når det nærmer seg at du skal steke pizzaen.

  • Kjevle ut deigen, la gjerne deigen etterheve litt (30-60 min.)
  • Ha på ønsket saus.
  • Drypp litt mer god olivenolje over sausen.
  • Rasp litt permesan over.
  • Legg på ønsket fyll (start med osten så du ikke gjemmer alle de gode og innbydende ingrediensene).
  • Stekes på nederste rille på 250 C i ca. 10-15 minutter, til osten er smeltet og gylden og gjerne at den boble litt.

Hvit pizzasaus:

Rød pizzasaus:

  • 1,5 dl crème fraîche, rømme eller tykk, gresk yoghurt
  • ½ – 1 rød chili, finhakket (kan droppes)
  • 1-2 fedd hvitløk, finhakket
  • nykvernet sort pepperfriske krydderurter, finhakket, f.eks bladpersille, oregano eller basilikum.
  • ½ flaske Passata Rustica (eller Classico)
  • 2 store sjarlottløk, finhakket
  • 1-2 fedd hvitløk, finhakket
  • ½ – 1 rød chili, finhakket (kan droppes)
  • Nykvernet pepper
Så gjør du:

Bland godt, la stå et par timer i kjøleskap om du har tid til det, så smakene får satt seg. Kan lages noen dager i forveien.

Laget for mye? Legg i fryser så har du til neste gang, eller bruk den som dip til kyllingvinger etc.

Så gjør du:

Ha grønnsakene i en liten foodprosessor og finkutt kjapt.

Tilsett ca. halvparten av passataen og bland godt.

Hell alt over i en varm stekepanne eller gryte.

Tilsett resten av passaten, bland godt.

Smak til med nykvernet pepper.

På middels/lav varme: Surr og rør av og til.

Sausen er ferdig når den nesten ikke har mer væske igjen.

Lag gjerne en stor porsjon når du først er i gang, så har du til neste gang du skal ha pizza også. Frys ned i små beholdere.

Sausene smører du på pizzaen med baksiden av en skje, så får du lett riktig mengde. Husk at en pizza ikke skal dynkes med pizzasaus :o)

 

Forslag til fyll

Pizza Bianca (hvit pizzasaus)

  • Helt Vilt! Myegodt’s egenkomponerte versjon gravet reinsdyr eller annet vilt, Kraftkar*, tomat, ruccola, mozzarella
  • Pizza Parma spekeskinke, parmesan, grønn pesto, mozzarella
  • Quatro Formaggi – Fire oster gorgonzola, ricotta, parmesan, mozzarella
  • Bistecca – Biff gorgonzola, gul løk, oregano, biffstrimler (rå, indre- eller ytrefilet), mozzarella
  • Prosciutto cotto – Skinke strimlede skinkebiter, rødløksringer, tomatskiver, oregano, litt ridderost histen og pisten, mozzarella

*Kraftkar er en mild, norskprodusert blåskimmelost fra Gudbrandsdalen, kåret til «Verdens beste ost» høsten 2016.

Pizza Rosso (rød pizzasaus)

  • Klassisk Pizza Margherita tomat, parmesan, basilikum, mozzarella
  • Zorba fetaost, rød pesto, salami, oregano, mozzarella
  • Scampi vårløk, parmesan, rå scampi (u/skall), mozzarella
  • Kylling rødløk, mais, rød paprika, oregano, kyllingstrimler (rå), mozzarella

 

Legg inn en kommentar

Spagetti med laks og reker

Du trenger (til 4 personer): Så gjør du: Tips: Jeg pleier å strø litt parmesan og nykvernet pepper på tallerkenen før jeg legger pastaen på. Da får du parmesan under også. Kjempedeilig :o) Server gjerne …

Kjapp Focaccia

Focaccia er den type brød som passer til alt, enten det er som tilbehør til en pastarett, til grilling eller ved siden av en god salat, til dukkah eller helt alene. Focaccia smaker aller best …

Waldorfsalat

Waldorfsalat er et must til nyttårskalkunen, men smaker også kjempegodt til juleskinke, påskeskinke og sommerskinke, kylling og grillet svinefilet. Det tar bare 15 minutter å lage en hjemmelaget versjon. Og det er verdt hvert minutt …