Menu

Pizza!!! á la Gennaro

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Tips: 
Sett deigen kvelden før, bruk kaldt vann og la heve over natten i kjøleskap.
Da har du ferdig hevet pizzadeig når du kommer hjem fra jobb, og det er bare å kjevle ut.

Du trenger (til 1 stekeplate):

  • 100 g hvetemel
  • 100 g mel Tipo 00 (dobbel zero)
  • 1 liten neve semule-mel (semolato)
  • 1/2 ts salt
  • ½ pose tørrgjær
  • 1,5 dl lunkent vann
  • litt god olivenolje

Så gjør du:

  • Hell tørrgjær opp i vannet som måler 37 C og la svelle* i en liten bolle som rommer 1,5 dl.
  • Rør godt.
  • Bland mel og salt godt.
  • Tilsett vann- og gjærblandingen i melet.
  • Elt godt! Se video
  • Hvis du skal lage porsjonspizza, deler du deigen i 2 like deler og former dem som en stor bolle
  • Strø litt semulemel (semolina) på en bakeplate.
  • Legg deigklumpene på stekeplaten og ringle over litt god olivenolje.
  • Dekk til med plastfolie.
  • La heve til dobbel størrelse.

*Om du skal kaldheve deigen over natten, tar du kaldt vann fra springen og tilsetter gjæren. La stå 10-15 minutter, rør rundt og tilsett melet.

  • Sett ovnen på 250 C når det nærmer seg at du skal steke pizzaen.

  • Kjevle ut deigen, la gjerne deigen etterheve litt (30-60 min.)
  • Ha på ønsket saus.
  • Drypp litt mer god olivenolje over sausen.
  • Rasp litt permesan over.
  • Legg på ønsket fyll (start med osten så du ikke gjemmer alle de gode og innbydende ingrediensene).
  • Stekes på nederste rille på 250 C i ca. 10-15 minutter, til osten er smeltet og gylden og gjerne at den boble litt.

Hvit pizzasaus:

Rød pizzasaus:

  • 1,5 dl crème fraîche, rømme eller tykk, gresk yoghurt
  • ½ – 1 rød chili, finhakket (kan droppes)
  • 1-2 fedd hvitløk, finhakket
  • nykvernet sort pepperfriske krydderurter, finhakket, f.eks bladpersille, oregano eller basilikum.
  • ½ flaske Passata Rustica (eller Classico)
  • 2 store sjarlottløk, finhakket
  • 1-2 fedd hvitløk, finhakket
  • ½ – 1 rød chili, finhakket (kan droppes)
  • Nykvernet pepper
Så gjør du:

Bland godt, la stå et par timer i kjøleskap om du har tid til det, så smakene får satt seg. Kan lages noen dager i forveien.

Laget for mye? Legg i fryser så har du til neste gang, eller bruk den som dip til kyllingvinger etc.

Så gjør du:

Ha grønnsakene i en liten foodprosessor og finkutt kjapt.

Tilsett ca. halvparten av passataen og bland godt.

Hell alt over i en varm stekepanne eller gryte.

Tilsett resten av passaten, bland godt.

Smak til med nykvernet pepper.

På middels/lav varme: Surr og rør av og til.

Sausen er ferdig når den nesten ikke har mer væske igjen.

Lag gjerne en stor porsjon når du først er i gang, så har du til neste gang du skal ha pizza også. Frys ned i små beholdere.

Sausene smører du på pizzaen med baksiden av en skje, så får du lett riktig mengde. Husk at en pizza ikke skal dynkes med pizzasaus :o)

 

Forslag til fyll

Pizza Bianca (hvit pizzasaus)

  • Helt Vilt! Myegodt’s egenkomponerte versjon gravet reinsdyr eller annet vilt, Kraftkar*, tomat, ruccola, mozzarella
  • Pizza Parma spekeskinke, parmesan, grønn pesto, mozzarella
  • Quatro Formaggi – Fire oster gorgonzola, ricotta, parmesan, mozzarella
  • Bistecca – Biff gorgonzola, gul løk, oregano, biffstrimler (rå, indre- eller ytrefilet), mozzarella
  • Prosciutto cotto – Skinke strimlede skinkebiter, rødløksringer, tomatskiver, oregano, litt ridderost histen og pisten, mozzarella

*Kraftkar er en mild, norskprodusert blåskimmelost fra Gudbrandsdalen, kåret til «Verdens beste ost» høsten 2016.

Pizza Rosso (rød pizzasaus)

  • Klassisk Pizza Margherita tomat, parmesan, basilikum, mozzarella
  • Zorba fetaost, rød pesto, salami, oregano, mozzarella
  • Scampi vårløk, parmesan, rå scampi (u/skall), mozzarella
  • Kylling rødløk, mais, rød paprika, oregano, kyllingstrimler (rå), mozzarella

 

Legg inn en kommentar

Chicken Korma

Kilde: Jamie Oliver – Forums Du trenger: Dagen før servering gjør du: Samme dag du skal servere, gjør du: Servér med NAN-BRØD og basmati-ris, gjerne kokt med en kanelstang og safran. ENJOY!   Relatert