Menu

Pizza á la Jamie Oliver

  • Details
  • Leave a Comment
pizza

Foto: myegodt.no

Du trenger:

Pizzadeig:

  • ½ kg hvetemel
  • 1 ts salt
  • 25 g gjær
  • 15 g sukker
  • Ca. 3 dl varmt vann
  • 1 ss olivenolje
Rød pizzasaus (Pizza Rosso):

  • ½ gul løk, finhakkes
  • 1 fedd hvitløk, finhakkes
  • 2 ts tomatpurré
  • 1 klype bladpersille, finhakkes
  • 1/2 boks herm. hakkede tomater
  • chili etter ønske
  • salt / pepper
Hvit pizzasaus (Pizza Bianca)

  • 1 beger creme fraiche
  • 1 bunt bladpersille, finhakkes
  • 1 fedd hvitløk, presses
  • salt / pepper

Begynn med pizzadeigen:
Tøm melet på kjøkkenbenken eller i en bolle hvis du har dårlig plass. Bruk fingrene til å lage et søkk i midten av melet. La gjæren løse seg opp i vannet. Hell så i det lunkne vannet i midten av melet og tilsett sukker og salt. Lag sirkulære bevegelser med en gaffel fra midten og utover slik at du får stadig mer mel med i gjærblandingen til alt er blandet. Da skal det begynne å se ut som en deig du kan kna og arbeide med, med hendene til den er glatt og fin. Dette skal ta ca. 4 min.

  • Rull deigen til en pølse og del den opp i 4 biter. Ha litt mel på kjøkkenbenken og kjevl ut hver bit tynt.
  • Plasser pizzaen på sølvfolie som har litt olje og mel på seg. Strø litt mel på pizzaen og plasser en ny bunn oppå den første. Strø litt mel på denne og plasser en ny bunn oppå.
  • Stable alle pizzaene slik. Disse kan nå fryses eller settes i kjøleskapet, eller de kan stekes med en gang.
  • Tilsett de ingrediensene du har lyst på – og stek pizzaene på sølvfolie med olje og mel på, på en rist øvers i ovnen på høyeste temperatur i 4-5 minutter

NB! Steker du på pizzasten, legg pizzadeigen på den glovarme stenen før du legger på fyllet.

Så er det sausene som skal lages:
Ønsker du hvit pizzasaus (Pizza Bianca) blander du alle ingrediensene og smører utover den kjevlede pizzadeigen før du legger på fyllet.

Den røde sausen trenger litt mer kjærlighet:

  • Varm litt olje i en stekepanne.
  • Surr løken blank og fin
  • Tilsett hvitløk og tomatpurré og la surre i 1 minutt
  • Tilsett herm. tomater
  • La putre på svak varme til væsken er fordampet til en rød, tykk «smørje»
  • Tilsett finhakket bladpersille
  • Smør sausen utover den kjevlede pizzadeigen før du legger på fyllet.

Forslag til fyll:

Pizza Bianca (hvit pizzasaus)

  • Helt Vilt! Myegodt’s egenkomponerte versjon gravet reinsdyr eller annet vilt, Kraftkar*, tomat, ruccola, mozzarella
  • Pizza Parma spekeskinke, parmesan, grønn pesto, mozzarella
  • Quatro Formaggi – Fire oster gorgonzola, ricotta, parmesan, mozzarella
  • Bistecca – Biff gorgonzola, gul løk, oregano, biffstrimler (rå, indre- eller ytrefilet), mozzarella
  • Prosciutto cotto – Skinke strimlede skinkebiter, rødløksringer, tomatskiver, oregano, litt ridderost histen og pisten, mozzarella

*Kraftkar er en mild, norskprodusert blåskimmelost fra Gudbrandsdalen, kåret til «Verdens beste ost» høsten 2016.

Pizza Rosso (rød pizzasaus)

  • Klassisk Pizza Margherita tomat, parmesan, basilikum, mozzarella
  • Zorba fetaost, rød pesto, salami, oregano, mozzarella
  • Scampi vårløk, parmesan, rå scampi (u/skall), mozzarella
  • Kylling rødløk, mais, rød paprika, oregano, kyllingstrimler (rå), mozzarella

Legg inn en kommentar