Menu

Pølse i lompe – Tips & Tricks

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Trekk pølser i god kraft i 10-15 minutter

Foto: matprat.no

Pølser er ikke bare pølser. Det handler om råvarer også på helt vanlige wienerpølser. Og legger du litt kjærlighet i pølsevannet, vil du aldri mer trekke i bare vann fra springen.

Hvor mange pølser spiser man? Beregn 2 til barn og 4 til voksne.

Du trenger:

  • Gode wienerpølser, min favoritt er fra Åkeberg-Skoglunn pølsemakeri (fåes bl.a. på Coop)
  • 2 gule løk, skåret i store biter
  • 2 gulrøtter, skåret i store biter
  • 2-3 hvitløksfedd, hele med skall (press dem litt ned med en sleiv, så du får ut litt av saften.
  • 2 laurbærblad
  • 1-2 kjøtt-buljongterninger
  • 10 hele pepperkorn
  • 1 klype grovt havsalt

Så gjør du:

  • Fyll en stor kjele med vann. Jeg bruker en fiskekjele, med rist, men kok buljongen uten rist først.
  • Legg alle ingrediensene oppi, unntatt pølsene.
  • Kok opp.
  • La koke/syde så lenge du har tid, gjerne en hel time eller mer. Jo lenger det står, jo bedre blir det.
  • Når dette er ferdig, trekker du kjelen vekk fra den varme platen.
  • Vent til vannet har fått ca 80 grader.
  • Legg i risten, over grønnsakene, så holder du de på plass.
  • Legg pølsene i den deilige buljongen, sett på lokk og la trekke minst 10 minutter, gjerne litt lenger.
  • Server med varme pølsebrød og/eller lomper, eller kanskje litt potetstappe? Sennep, ketchup, rå løk, sprøstekt løk, rekesalat, syltet agurk etc. etc. etc.

TIPS: Ikke kast denne deilige buljongen du har gitt så mye kjærlighet. Frys den ned og bruk om igjen neste gang du skal trekke gode pølser. #ForViKasterVelIkkeMatGjørViVel

Forslag til tilbehør

Kjempegod ketchup

Aioli med dijon-sennep

Helsprø løk

Himlagod potetstappe

Dillpoteter

Bakte potetstaver med hvitløk, paprika og parmesan

Pommes Dutchesse – Grevinnepoteter

Legg inn en kommentar

Grove pølser med grønn potetmos og bakte tomater

Prøv grove og smaksrike pølser med høyt kjøttinnhold sammen med grønn potetstappe iblandet spinat eller grønnkål. En litt sunnere pølsemiddag. Oppskrift: Meny.no Du trenger: Så gjør du: Har du laget for mye potetstappe? Lag en variant …