Pølse i lompe – Tips & Tricks

Trekk pølser i god kraft i 10-15 minutter
Foto: matprat.no

Pølser er ikke bare pølser. Det handler om råvarer også på helt vanlige wienerpølser. Og legger du litt kjærlighet i pølsevannet, vil du aldri mer trekke i bare vann fra springen.

Hvor mange pølser spiser man? Beregn 2 til barn og 4 til voksne.

Du trenger:

  • Gode wienerpølser, min favoritt er fra Åkeberg-Skoglunn pølsemakeri (fåes bl.a. på Coop)
  • 2 gule løk, skåret i store biter
  • 2 gulrøtter, skåret i store biter
  • 2-3 hvitløksfedd, hele med skall (press dem litt ned med en sleiv, så du får ut litt av saften.
  • 2 laurbærblad
  • 1-2 kjøtt-buljongterninger
  • 10 hele pepperkorn
  • 1 klype grovt havsalt

Så gjør du:

  • Fyll en stor kjele med vann. Jeg bruker en fiskekjele, med rist, men kok buljongen uten rist først.
  • Legg alle ingrediensene oppi, unntatt pølsene.
  • Kok opp.
  • La koke/syde så lenge du har tid, gjerne en hel time eller mer. Jo lenger det står, jo bedre blir det.
  • Når dette er ferdig, trekker du kjelen vekk fra den varme platen.
  • Vent til vannet har fått ca 80 grader.
  • Legg i risten, over grønnsakene, så holder du de på plass.
  • Legg pølsene i den deilige buljongen, sett på lokk og la trekke minst 10 minutter, gjerne litt lenger.
  • Server med varme pølsebrød og/eller lomper, eller kanskje litt potetstappe? Sennep, ketchup, rå løk, sprøstekt løk, rekesalat, syltet agurk etc. etc. etc.

TIPS: Ikke kast denne deilige buljongen du har gitt så mye kjærlighet. Frys den ned og bruk om igjen neste gang du skal trekke gode pølser. #ForViKasterVelIkkeMatGjørViVel

Forslag til tilbehør

Kjempegod ketchup på 1-2-3

Aioli med dijon-sennep

Helsprø løk

Himlagod potetstappe

Dillpoteter

Bakte potetstaver med hvitløk, paprika og parmesan

Pommes Dutchesse – Grevinnepoteter

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: