Menu

Rørt smør

  • Details
  • Related Items

Til brød:

Du trenger:

  • 100 g smør, romtemperert
  • 1 ss kokende vann

Det er vanskelig å angi helt nøyaktig hvor mye smør du trenger, avhengig av hva det skal serveres til. Men – det pleier å gå med en del, om du bare skal ha brød til.

Så gjør du:

  • Lun smøret lett, uten at det smelter.
  • Rør helt mykt, inntil det har konsistens som en tykk krem, bruk gjerne en mixmaster.
  • Tilsett ½ – 1 ss kokende vann.
  • Smøret må ikke bli stivt igjen før serveringen.
  • Lag smøret så tett opptil servering som mulig, og la stå på kjøkkenbenken.
  • Tilsett gjerne friske urter etter egen smak. Det setter en egen spiss på det.

Jeg bruker:

  • Oregano
  • Timian
  • Bladpersille
  • Gressløk
  • Hvitløk
  • Maldonsalt
  • Sort pepper

Enkel fiskesaus:

Du trenger:

  • 1/2 dl vann
  • 200 g smør
  • Dill eller gressløk
  • Salt

Så gjør du:
Kok opp vann, trekk kjelen av varmen og pisk inn smør i terninger.
Bland inn finhakkede urter og smak til med litt salt.

Hollandaisesaus lager du selv på 1-2-3

Hollandaise-saus er kjempegodt og det er enklere enn du tror å lage den selv. Du severer gjerne sausen til for eksempel asparges og andre dampede eller bakte grønnsaker som nykål, eller til røkt laks, grillet kamskjell, …

Béarnaisesaus – Lag sausen selv!

Neste gang du skal lage bearnaisesaus, lag den selv da vel. Inspirasjon: Matprat.no Du trenger (til 2 personer): Så gjør du: TIPS: Sausen kan holdes varm frem til servering ved å oppbevare den i et vannbad …

Buerre blanc

  Oppskrift og inspirasjon: Kokketeateret, Støtvig Hotel, Larkollen Du trenger: Så gjør du: TIPS! Eddik-basen kan benyttes til alle smørbaserte sauser, og passer til fisk og skalldyr. Husk at sausen blir syrlig, dette må du …