Menu

Rotolo – Pastarull med ricotta og spinat

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Pastarull kan fylles med det du måtte ønske: Spekeskinke, kokt skinke, en bolognese-saus, ulike oster og grønnsaker. Det er bare fantasien som setter grenser.

Her er en vegetarversjon jeg laget med ricotta og pepper-/hvitløksurret spinat. Utrolig smaksrik og enkel, men tidkrevende å lage.

Du trenger:

  • 200 g fersk pasta (se oppskrift nedenfor)
  • Tomatsaus (se oppskrift nedenfor)
  • 200 g ricotta (kan erstattes med philadelphia-ost)
  • 300 g fersk spinat, renset og tørket
  • 1 helt fedd hvitløk
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss smør
  • salt og pepper
  • parmesan, både høvlet og finrevet
  • Semitørket tomat, til pynt (se oppskrift nedenfor)

Så gjør du:

  • Kjevle pastadeigen ut til et rektangel på melet underlag, til ca. 1-2 mm tykkelse.
  • Ha 1 ss smør og 1 helt hvitløksfedd i en panne og smelt.
  • Tilsett spinat, finhakket hvitløk i flere omganger,
  • Rør og bland godt til spinaten faller lett sammen.
  • Smør ricottaen utover pastastykket.
  • Legg spinaten over ricottaen.
  • Krydre med salt og pepper.
  • Legg på høvlet parmesan.
  • Rull stramt sammen, som en pølse.
  • Pensle skjøten med litt eggeplomme, eller vann.
  • Smør litt olje på et stykke plastfolie.
  • Rull folien rundt pastarullen  og knyt godt sammen i endene.
  • Kok pastarullen i rikelig med vann i ca 25 minutter.
  • Når den er ferdigkokt, ta den ut av det kokende vannet og la hvile i 5 minutter.
  • Legg tomatsausen i en stor, ildfast form eller tilsvarende. Hold av litt til å ringle over helt til slutt.
  • Skjær pastarullen i pene skiver, ca. 2-3 cm tykke.
  • Legg dem over i den ildfaste formen, oppå tomatsausen.
  • Legg litt revet ost over, pass på så du ikke legger så mye at det dekker pastaskivene. De skal være godt synlige.
  • Strø litt parmesan over.
  • Ringle over resten av tomatsausen så det legger seg i litt kladder.
  • Gratiner i ovnen på 200 grader i 10-20 minutter til retten er litt gylden.
  • Dander de semitørkede tomatene på tallerkenen før servering.
  • Servér med et godt brød til og kanskje en grønn salat?

TILHØRENDE OPPSKRIFTER:

Slik lager du fersk pasta

Pasta all’Arrabbiata

Kjapp Focaccia

Semitørket tomat

Legg inn en kommentar

Pasta all’Arrabbiata

Arrabiata betyr sint. Hovedingrediensen i denne retten er chili. Jeg ELSKER chili! Jeg ELSKER pasta. God pasta. Får du tak i Penne fra Jamie Oliver, kjøp den. Kjempegod! Denne retten fant jeg i kokeboken Viva …

Pepper-Spaghetti

Spagetti har aldri vært tøffere! Kokk og oppskrift: Christopher Sjuve // Klikk.no   Du trenger: Det er de små triksene som gjelder. Og her er det minst to knep du må ha i ermet: Det første …

Lady & Landstryker’n

Inspirert av Trines Matblogg Se også tapas-versjonen av dette. I muffins-former DU TRENGER: Kjøttboller Tomatsaus Pasta og tilbehør SÅ GJØR DU: Kjøttboller Tomatsaus Kok spagetti som anvist på pakken samtidig som du lager tomatsausen.   …

Spaghetti Bolognese

Den klassiske Spaghetti Bolognese var kanskje den første pastaen vi nordmenn adopterte inn i vårt eget kjøkken på 70-tallet. Mamma er en early adopter. Hun serverte denne retten allerede i 1959!!!  Da ble hun ansett som …

Spagetti med kylling og paprika i buljong

Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. Et topptips for en rekke spaghettiretter er å ta vare på litt av pastavannet. Det tilfører både smak og en litt kremet konsistens til pastaen. Foto og …