Menu

Salat Niçoise – Tunfisksalat fra Nice

  • Details
  • Leave a Comment
salat nicoise

Foto: Pixabay.com

Til salaten, trenger du:

  • 6 små nypoteter, kokt og skåret i skiver eller store biter
  • 4 egg, kokt i ca. 8 mintter
  • ca. 200 g aspargesbønner
  • 2  stk hjertesalat
  • 1 rødløk, i tynne ringer
  • Noen rød, fine cherrytomater
  • Noen sorte oliven
  • 6 ansjosfileter (kan sløyfes)
  • 2 bokser tunfisk i vann

Til dressingen trenger du:

  • 1 dl extra virgin olivenolje
  • 2-3 ts Dijonsennep eventuelt Dijon Honning-sennep
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 hvitløkfedd, finhakket
  • salt og nykvernet sort pepper

Så gjør du:

  • Vask og tørk alle grønnsakene.
  • La vannet renne godt av tunfisken.
  • Kok poteter og avkjøl.
  • Bland alle ingrediensene til salaten, bortsett fra egg, tunfisk og ansjosfilet, i en stor, vid bolle.
  • Bland alle ingrediensene til dressingen i en annen bolle.
  • Visp sammen til dressingen får en litt kremete konsistens.
  • Hell ⅔ av dressingen over salaten.
  • Vend den godt inn.
  • Hell så resten av dressingen over.
  • Legg tunfisken over salaten, i midten.
  • Legg halve egg med ansjosfilet oppå rundt.

Servér med et godt landbrød til og kanskje en lyserosa rosévin fra Provence?

Enjoy!

 

Legg inn en kommentar