Salat Niçoise – erkefransk tunfisksalat fra Nice

Salat Niçoise, eller Nice-salat som det også er kalt, er en fransk klassiker
Salat Niçoise, eller Nice-salat, smaker nydelig om sommeren med solmodne grønnsaker. Klassikeren fra Frankrike har kommet for å bli. Foto: Flickr

Til Salat Niçoise trenger du:

  • 6 små nypoteter, kokt og skåret i skiver eller store biter
  • 4 egg, kokt i ca. 8 mintter
  • ca. 200 g aspargesbønner
  • 2  stk hjertesalat
  • 1 rødløk, i tynne ringer
  • Noen rød, fine cherrytomater delt i to
  • Noen sorte oliven
  • 6 ansjosfileter (kan sløyfes)
  • 2 bokser tunfisk i vann
  • 4 ss kapers

Slik lager du dressing til Salat Niçoise:

  • 1 dl extra virgin olivenolje
  • 2-3 ts Dijonsennep eventuelt Dijon Honning-sennep
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 hvitløkfedd, finhakket
  • salt og nykvernet sort pepper

Så gjør du:

  • Vask og tørk alle grønnsakene.
  • La vannet renne godt av tunfisken.
  • Kok poteter og avkjøl.
  • Bland alle ingrediensene til salaten, bortsett fra egg, tunfisk og ansjosfilet, i en stor, vid bolle.
  • Bland alle ingrediensene til dressingen i en annen bolle.
  • Visp sammen til dressingen får en litt kremete konsistens.
  • Hell ⅔ av dressingen over salaten.
  • Vend den godt inn.
  • Hell så resten av dressingen over.
  • Legg tunfisken over salaten, i midten.
  • Legg halve egg med ansjosfilet oppå rundt.

Servér med et godt landbrød til og kanskje en lyserosa rosévin fra Provence eller en avkjølt rød.

Bon Appétit!

 

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.