Menu

Saltbakt kylling & bakte potetstaver

  • Details
  • Leave a Comment

Saltet, som herdes under stekingen, fungerer som en römertopf (leirgryte). Den holder alle saftene inne. I tillegg tilføres, uungåelig, kyllingen salt. Og når kjøtt saltes får det evnen til å holde på mer væske. Det er simpelthen derfor den blir saftigere. — Christopher Sjuve —

Oppskrift: Klikk.no
Kokk: Christopher Sjuve

Du trenger:

  • 1 hel kylling
  • 1,2 kg salt
  • 1-2 dl vann
  • Urter etter eget ønske (valgfritt) som timian, oregano etc.

Så gjør du:

  • Forvarm ovnen til 250 grader.
  • Bland saltet med nok vann til at det blir en formelig masse.
  • Legg et lag med salt i bunnen av en ildfast form.
  • Hvis du bruker finhakkede urter skal disse på kyllingen før du lager saltlokket.
  • Legg kyllingen på toppen.
  • Dekk resten av kyllingen med salt. Saltlaget skal være omtrent 1 cm tykt.
  • Bak i ovnen i 60 minutter.
  • Skjær eller kakk løs saltet (som herdes under steking). Skjær opp kyllingen og servér.

Server med BAKTE POTETSTAVER

NB! Kyllingen bør bakes i en gryte som tåler 250 grader i stekeovnen. Det blir mye søl når du kakker av saltlokket.

Legg inn en kommentar