Menu

Salzstangerl

  • Details
  • Related Items

SalzstangerlOppskriften gir 32 stk.

Du trenger:
500 g hvetemel
20 g tørrgjær
15 g salt
1 klype sukker
75 g smør eller margarin
Lunken melk etter behov
50 g smør til pensling
Mel til utkjevling
Salt, eventuelt karve eller revet Emmentaler til å strø over til slutt.

Slik gjør du:
Sikt mel og tørrgjær i en bolle.
Tisett lunkent smeltet smør, sukker og salt og hell lunken melk etter behov til deigen slipper bollen. Bearbeid så deigen godt, til den blir glatt og smidig.

La deigen heve tildekket på et lunt sted i ca. 30 minutter.

Ta deigen ut på benken og del den i 4. Form disse til runde store boller og la de heve i ytterligere 20 minutter.

Rull hver bolle til en pølse, og del hver pølse i 8 like store deler.

Kjevle til firkanter, pensle flaten med smeltet smør, og rull firkanten sammen (begynn med spissen)

Pensle med vann og strø over med salt. Du kan også bruke karve og ost.

Stekes på 210-220 grader i 10-15 minutter, til de er gyldne.
Avkjøl på rist.

Kjapp Focaccia

Focaccia er den type brød som passer til alt, enten det er som tilbehør til en pastarett, til grilling eller ved siden av en god salat, til dukkah eller helt alene. Focaccia smaker aller best …

Tomatsuppe

Alfsen kan mat! Denne suppen er så inni hampen god, kraftig og mettende at tilbehør blir nesten overflødig. Men om du allikevel vil ha det, anbefaler jeg: Hardkokte egg, KJØTTBOLLER (som fremgangsmåten her, uten tomatsausen), makaroni, …

Grillet hvitløksbrød med chevre og honning

Grillet hvitløksbrød med chevre og honning smaker kjempegodt til suppe, som kveldssnacks og som en del av masse småretter. Her ser du hvordan du lager dem. Du trenger: Hvitløksbrød (halvstekt, frossent) eller vanlig, fersk baguette …