Menu

Sandefjordssmør – Lag sausen selv!

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Sandefjordssmør

Kilde: Godt.no

Du trenger:

  • 2 dl kremfløte
  • 100 g smør, kaldt i terninger
  • Persille, hakket

Så gjør du:

  • Kok inn fløten til Sandefjordsmøret til omtrent det halve.
  • Skru ned varmen og visp inn smør i terninger.
  • Sausen må ikke koke når smøret røres inn, da vil den skille seg.
  • Rør inn hakket persille like før servering.

Sandefjordssmør er nydelig til fisk, gjerne hvit.

Legg inn en kommentar

Béarnaisesaus – Lag sausen selv!

Neste gang du skal lage bearnaisesaus, lag den selv da vel. Inspirasjon: Matprat.no Du trenger (til 2 personer): Så gjør du: TIPS: Sausen kan holdes varm frem til servering ved å oppbevare den i et vannbad …

Eggesaus til fisk

Du trenger: Så gjør du: Passer til all type fisk: Laks, kveite, torsk etc. Har du laget for mye saus? Bruk den som en deilig restemiddag med pasta og fisk- og skalldyrrester, da vel :o) …

Rørt smør

Til brød: Du trenger: Det er vanskelig å angi helt nøyaktig hvor mye smør du trenger, avhengig av hva det skal serveres til. Men – det pleier å gå med en del, om du bare skal …

Buerre blanc

  Oppskrift og inspirasjon: Kokketeateret, Støtvig Hotel, Larkollen Du trenger: Så gjør du: TIPS! Eddik-basen kan benyttes til alle smørbaserte sauser, og passer til fisk og skalldyr. Husk at sausen blir syrlig, dette må du …

Champagne-saus

For helt spesielle anledninger kan valg av saus avgjøre hva du skal servere. Sånn som den gangen da jeg ble sittende og bla i kokebok om sauser, skrevet av den franske kokken Michel Roux, og …