Menu

Sandefjordssmør – Lag sausen selv!

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Sandefjordssmør

Kilde: Godt.no

Du trenger:

  • 2 dl kremfløte
  • 100 g smør, kaldt i terninger
  • Persille, hakket

Så gjør du:

  • Kok inn fløten til Sandefjordsmøret til omtrent det halve.
  • Skru ned varmen og visp inn smør i terninger.
  • Sausen må ikke koke når smøret røres inn, da vil den skille seg.
  • Rør inn hakket persille like før servering.

Sandefjordssmør er nydelig til fisk, gjerne hvit.

Legg inn en kommentar

Eggesaus til fisk

Du trenger: Så gjør du: Passer til all type fisk: Laks, kveite, torsk etc. Har du laget for mye saus? Bruk den som en deilig restemiddag med pasta og fisk- og skalldyrrester, da vel :o) …

Hollandaisesaus lager du selv på 1-2-3

Hollandaise-saus er kjempegodt og det er enklere enn du tror å lage den selv. Du severer gjerne sausen til for eksempel asparges og andre dampede eller bakte grønnsaker som nykål, eller til røkt laks, grillet kamskjell, …

Buerre blanc

  Oppskrift og inspirasjon: Kokketeateret, Støtvig Hotel, Larkollen Du trenger: Så gjør du: TIPS! Eddik-basen kan benyttes til alle smørbaserte sauser, og passer til fisk og skalldyr. Husk at sausen blir syrlig, dette må du …

Rørt smør

Til brød: Du trenger: Det er vanskelig å angi helt nøyaktig hvor mye smør du trenger, avhengig av hva det skal serveres til. Men – det pleier å gå med en del, om du bare skal …