Sauterte aspargesbønner

 

AspargesbønnerÅ sautere, betyr å steke raskt i panne mens du rister pannen slik at grønnsakene blir varme og «crunchige» uten å bli brune. Når du sauterer grønnsaker, bringer du også fargen frem i den enkelte grønnsak.

Produkter som egner seg til sautering er grønnsaker som ikke krever lang koking:

  • Løk
  • Grønn asparges
  • Aspargesbønner
  • Babymais
  • Paprika
  • Chili
  • Babygulerøtter
  • Sukkererter
  • Vårløk
  • …for å nevne noen

Slik gjør du:

  • Vask og skyll aspargesbønnene.
  • Tørk dem godt, ellers spruter det veldig når du legger dem i pannen.
  • Ha litt godt med olje i en panne, så det dekker bunnen og sett på sterk varme.
  • Når oljen er varm, legg i bønnene.
  • Rist lett på pannen slik at bønnene får olje rundt det hele og blir varme.
  • Legg kort på et kjøkkenpapir så overflødig olje renner av.
  • Legg i en bolle med isbiter så de beholder krispigheten og fargen kommer enda bedre frem.

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.