Menu

Slik lager du fersk pasta

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Fersk pasta

Foto: Pixabay.com

Ingen ting er som hjemmelaget, fersk pasta. Og det er enklere enn du tror. Se bare her:

Du trenger, per 1 persjon:

  • 25 g durum- og semulemel
  • 75 g hvetemel (tipo 00 – dobbel-zero)
  • 1 helt egg
  • en klype salt (valgfritt)
  • noen dråper god olivenolje
  • eventuelt noen dråper vann
  • kna deigen godt sammen, som vist i video under.
  • pakk inn deigen i plastfolie eller tilsvarende, og la hvile i 30 minutter.
  • mens deigen hviler lager du pastasausen slik du ønsker.

 

Så gjør du:
Bland kjapt det tørre, tilsett det våte. Se også videoen nedenfor. Eventuelt kan du også fint elte denne i en food processor til deigen er tørr og smidig.

Så er det bare å lage den pastatypen du vil!

Kok pasta i rikelig med vann, og ha litt godt med salt i vannet. Fersk pasta er ferdig på et blunk. Sørg for å ha sausen og annet tilbehør klart når du putter den ferske pastaen i det fosskokende vannet. Rør hele tiden så den ikke kleber seg. Slå vannet av pastaen i et dørslag, hell pastaen tilbake i kjelen og tilsett en god spiseskje med godt smør. Bland godt. Enjoy!

Lykke til :o)

Legg inn en kommentar

Polets drikketips

Uansett form og farge på pastaen så smaker den mildt og snilt, og egentlig ikke så mye. Det er tilbehøret som avgjør hvilken drikke som passer best. Her får du polets drikketips til syv klassiske pastasauser. …

Spagetti med kylling og paprika i buljong

Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. Et topptips for en rekke spaghettiretter er å ta vare på litt av pastavannet. Det tilfører både smak og en litt kremet konsistens til pastaen. Foto og …

Rotolo – Pastarull med ricotta og spinat

Pastarull kan fylles med det du måtte ønske: Spekeskinke, kokt skinke, en bolognese-saus, ulike oster og grønnsaker. Det er bare fantasien som setter grenser. Her er en vegetarversjon jeg laget med ricotta og pepper-/hvitløksurret spinat. Utrolig …