Menu

Slik lager du fersk pasta

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Fersk pasta

Foto: Pixabay.com

Ingen ting er som hjemmelaget, fersk pasta. Og det er enklere enn du tror. Se bare her:

Du trenger, per 1 persjon:

  • 25 g durum- og semulemel
  • 75 g hvetemel (tipo 00 – dobbel-zero)
  • 1 helt egg
  • en klype salt (valgfritt)
  • noen dråper god olivenolje
  • eventuelt noen dråper vann
  • kna deigen godt sammen, som vist i video under.
  • pakk inn deigen i plastfolie eller tilsvarende, og la hvile i 30 minutter.
  • mens deigen hviler lager du pastasausen slik du ønsker.

 

Så gjør du:
Bland kjapt det tørre, tilsett det våte. Se også videoen nedenfor. Eventuelt kan du også fint elte denne i en food processor til deigen er tørr og smidig.

Så er det bare å lage den pastatypen du vil!

Kok pasta i rikelig med vann, og ha litt godt med salt i vannet. Fersk pasta er ferdig på et blunk. Sørg for å ha sausen og annet tilbehør klart når du putter den ferske pastaen i det fosskokende vannet. Rør hele tiden så den ikke kleber seg. Slå vannet av pastaen i et dørslag, hell pastaen tilbake i kjelen og tilsett en god spiseskje med godt smør. Bland godt. Enjoy!

Lykke til :o)

Legg inn en kommentar

Pasta ai quattro formaggi

Enklere pastarett kan vel knappt lages. Bruk gjerne de ostene du har i kjøleskapet. Kanskje har du noen skalker du vil bli kvitt? Supert om du har litt blåskimmelost og parmesan. Alle typer pasta passer …

Pepper-Spaghetti

Spagetti har aldri vært tøffere! Kokk og oppskrift: Christopher Sjuve // Klikk.no   Du trenger: Det er de små triksene som gjelder. Og her er det minst to knep du må ha i ermet: Det første …

Polets drikketips

Uansett form og farge på pastaen så smaker den mildt og snilt, og egentlig ikke så mye. Det er tilbehøret som avgjør hvilken drikke som passer best. Her får du polets drikketips til syv klassiske pastasauser. …

Spaghetti Bolognese

Den klassiske Spaghetti Bolognese var kanskje den første pastaen vi nordmenn adopterte inn i vårt eget kjøkken på 70-tallet. Mamma er en early adopter. Hun serverte denne retten allerede i 1959!!!  Da ble hun ansett som …