Slik lager du fersk pasta

Fersk pasta
Foto: Pixabay.com

Ingen ting er som hjemmelaget, fersk pasta. Og det er enklere enn du tror. Se bare her:

Du trenger, per 1 persjon:

  • 25 g durum- og semulemel
  • 75 g hvetemel (tipo 00 – dobbel-zero)
  • 1 helt egg
  • en klype salt (valgfritt)
  • noen dråper god olivenolje
  • eventuelt noen dråper vann
  • kna deigen godt sammen, som vist i video under.
  • pakk inn deigen i plastfolie eller tilsvarende, og la hvile i 30 minutter.
  • mens deigen hviler lager du pastasausen slik du ønsker.

 

Så gjør du:
Bland kjapt det tørre, tilsett det våte. Se også videoen nedenfor. Eventuelt kan du også fint elte denne i en food processor til deigen er tørr og smidig.

Så er det bare å lage den pastatypen du vil!

Kok pasta i rikelig med vann, og ha litt godt med salt i vannet. Fersk pasta er ferdig på et blunk. Sørg for å ha sausen og annet tilbehør klart når du putter den ferske pastaen i det fosskokende vannet. Rør hele tiden så den ikke kleber seg. Slå vannet av pastaen i et dørslag, hell pastaen tilbake i kjelen og tilsett en god spiseskje med godt smør. Bland godt. Enjoy!

Lykke til :o)

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: