Spagetti med laks og reker

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Du trenger (til 4 personer):

  • Spagetti eller Linguini
  • 1 boks hermetiske cherrytomater
  • 300 g lakse- eller torskefilet (eller en mix av dette eller annen fisk du liker)
    skjær i litt store biter
  • 300 g skalldyr etter ønske, bruk gjerne håndpillede reker (eller scampi,
    beregn 7 til hver person), noen blåskjell etc.
  • 3 fedd hvitløk, hakkes
  • 2 gule løk, skjæres i tynne båter
  • 1 rød chili, finhakkes (kan sløyfes)
  • 1 terning fiskebuljong
  • 3 dl vann

Så gjør du:

  • Kok pasta som angitt på pakken.
  • Mens pastaen koker, lager du sausen.
  • Varm oljen i en litt dyp stekepanne.
  • Stek løken blank og fin, tilsett hvitløk og chili.
  • Tilsett vinen fres kort bare noen sekunder.
  • Tilsett vann, tomater, fiskebuljongterning og persille.
  • Bring til kok og la terningen løse seg helt opp.
  • Tilsett fisk og skalldyr.
  • Kok til alt er ferdig, ca 5-10 minutter.
  • Slå vannet av pastaen i en sil.
  • Hell tilbake i den varme kjelen.
  • Tilsett 1-2 ss smør og rør inn i pastaen.
  • Anrett på en tallerken.
  • Riv fersk parmesan og strø finhakket persille over retten.
  • Bon Appétit!

Tips:
Jeg pleier å strø litt parmesan og nykvernet pepper på tallerkenen før jeg legger pastaen på. Da får du parmesan under også. Kjempedeilig :o)

Server gjerne med et godt brød til: FOCACCIA, NAN naturell eller PARMESANSTAVER.

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.