Menu

Spagetti med laks og reker

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Du trenger (til 4 personer):

  • Spagetti eller Linguini
  • 1 boks hermetiske cherrytomater
  • 300 g lakse- eller torskefilet (eller en mix av dette eller annen fisk du liker)
    skjær i litt store biter
  • 300 g skalldyr etter ønske, bruk gjerne håndpillede reker (eller scampi,
    beregn 7 til hver person), noen blåskjell etc.
  • 3 fedd hvitløk, hakkes
  • 2 gule løk, skjæres i tynne båter
  • 1 rød chili, finhakkes (kan sløyfes)
  • 1 terning fiskebuljong
  • 3 dl vann

Så gjør du:

  • Kok pasta som angitt på pakken.
  • Mens pastaen koker, lager du sausen.
  • Varm oljen i en litt dyp stekepanne.
  • Stek løken blank og fin, tilsett hvitløk og chili.
  • Tilsett vinen fres kort bare noen sekunder.
  • Tilsett vann, tomater, fiskebuljongterning og persille.
  • Bring til kok og la terningen løse seg helt opp.
  • Tilsett fisk og skalldyr.
  • Kok til alt er ferdig, ca 5-10 minutter.
  • Slå vannet av pastaen i en sil.
  • Hell tilbake i den varme kjelen.
  • Tilsett 1-2 ss smør og rør inn i pastaen.
  • Anrett på en tallerken.
  • Riv fersk parmesan og strø finhakket persille over retten.
  • Bon Appétit!

Tips:
Jeg pleier å strø litt parmesan og nykvernet pepper på tallerkenen før jeg legger pastaen på. Da får du parmesan under også. Kjempedeilig :o)

Server gjerne med et godt brød til: FOCACCIA, NAN naturell eller PARMESANSTAVER.

Legg inn en kommentar

Pepper-Spaghetti

Spagetti har aldri vært tøffere! Kokk og oppskrift: Christopher Sjuve // Klikk.no   Du trenger: Det er de små triksene som gjelder. Og her er det minst to knep du må ha i ermet: Det første …

Rotolo – Pastarull med ricotta og spinat

Pastarull kan fylles med det du måtte ønske: Spekeskinke, kokt skinke, en bolognese-saus, ulike oster og grønnsaker. Det er bare fantasien som setter grenser. Her er en vegetarversjon jeg laget med ricotta og pepper-/hvitløksurret spinat. Utrolig …