Menu

Spaghetti vongole

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

 

Du trenger:

  • Spaghetti
  • Nøytral olje til steking, raps- eller solsikkeolje
  • 2-3 ss olivenolje
  • 4 hvitløksfedd, knuste
  • Ferskt laurbærblad, hele
  • 10-12 hele pepperkorn, svarte
  • 2 dl tørr hvitvin
  • 4-5 cherrytomater eller andre, små tomater, delt i 4
  • 1 nett vongole/hjerteskjell
  • Nykvernet pepper, svart
  • Nyrevet parmesan

Så gjør du:

  • Ha alle ingrediensene klare og ferdig kuttet før du begynner. Dette går kjapt.
  • Kok spaghetti som anvist på pakken.
  • Ha stekeolje, 2 knuste hvitløksfedd, laurbærblad, tomater og pepperkorn i en kasserolle og fres kjapt.
  • Når hvitløken begynner å mykne og bli LITT blank, og IKKE brun, hell på vinen.
  • Reduser til det er igjen ⅓ av vinen.
  • Tilsett vongole/hjerteskjell
  • Sett på lokk og la dampe i 3-4 minutter.
  • Når skjellene er ferdige, ta dem av varmen og sett til side med lokket på.
  • Nå bør pastaen være ferdig, slå av vannet og la pastaen dampe av.
  • Finn frem en dyp stekepanne.
  • Ha i olivenoljen.
  • Tilsett 2 knuste hvitløksfedd, og fres kjapt til den har blitt myk og blank.
  • Tilsett nykvernet, svart pepper.
  • Rist stekepannen og bland godt med olivenolje og hvitløk.
  • I pannen tilsetter du skjellene og kraften.
  • Så har du alt innholdet i pannen over i pastagryten og løfter det godt inn.
  • Tilsett finhakket bladpersille og løfter det videre inn.
  • Mot slutten ringler du over litt ekstra god, kaldpresset olivenolje.
  • Riv litt parmesan over tallerkenen.
  • Servér!

Her ser du video hvordan Ole Martin Alfsen gjør det:

Legg inn en kommentar

Spagetti med laks og reker

Du trenger (til 4 personer): Så gjør du: Tips: Jeg pleier å strø litt parmesan og nykvernet pepper på tallerkenen før jeg legger pastaen på. Da får du parmesan under også. Kjempedeilig :o) Server gjerne …

Spaghetti Bolognese

Den klassiske Spaghetti Bolognese var kanskje den første pastaen vi nordmenn adopterte inn i vårt eget kjøkken på 70-tallet. Mamma er en early adopter. Hun serverte denne retten allerede i 1959!!!  Da ble hun ansett som …