Menu

Spicy Chicken Stir-Fry

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Kilde: Tip Hero

Du trenger:

  • 2-3 ss nøytral olje til steking
  • 500 g kyllingbryst, skåret i terninger
  • 2,5 dl kyllingbuljong, eller ½ buljongterning i vann
  • 4 ss hvetemel
  • 1 ss ingefær, revet
  • 2 fedd hvitløk, revet
  • 2 ss sesamolje
  • 4 ss honning
  • 2 ss chiliflak
  • 4 ss soya saus
  • 1 gul løk, i båter
  • 4-5 champigonger
  • 1 neve sukkererter, renset
  • 1 rød paprika, i staver
  • ½ brokkoli, i små buketter

Så gjør du:

Lag sausen: Bland følgende i en bolle:

  • 4 ss hvetemel
  • 2,5 dl kyllingbuljong, eller ½ buljongterning i vann
  • Bland godt med en visp.
  • 1 ss fersk ingefær, revet
  • 2 fedd hvitløk, revet
  • 2 ss sesamolje
  • 4 ss honning
  • 2 ss chiliflak
  • 4 ss soya saus
  • Dette blir til sammen ca 4 dl
  • Bland alt godt, hell halvparten av sausen over i en annen bolle og sett til side.
  • Legg de rå kyllingbitene i den ene ½-parten av sausen og bland godt.

Så gjør du:

  • Varm nøytral olje i stekepanne på middels varme.
  • Tilsett kyllingen og sausen den har ligget i og stek kyllingen ferdig.
  • Ha tilbake i bollen du hadde dem i, og sett til side.
  • Varm litt mer nøytral olje i stekepanne på middels varme.
  • Tilsett løk i båter, champinjong i skiver, sukkererter og paprika.
  • Stek møre og blanke over middels varme.
  • Tilsett resten av sausen.
  • Ha i brokkoli.
  • Ha i de ferdigstekte kyllingbitene.
  • Kok inn til ønsket konsistens.
  • Servér med ris.
  • Bon Appétit

Legg inn en kommentar

Tandoori Chicken med cheddar, koriander og chili

Kylling er kanskje verdens mest populære ingrediens, trolig fordi den kan spises av alle, uansett religion. Mange land har nettopp denne råvaren som hovedingrediens i mange av sine mest kjente retter: Coq au vin i …

Kyllingvinger – kort og godt

Den nye fredagsfavoritten vår har blitt kyllingvinger. Det er rimelig og himla godt. Om du legger litt tid og kjærlighet i dette, betaler det seg. Du kan godt gjøre dette halvferdig kvelden før, og la …

Chicken Tikka Masala

– Dette er det beste jeg har smakt! Noen sinne!!! (Lars Fredrik, 10 år)   Inspirasjon: NRK  Kokk: Niru Kumra Når jeg spiser på indisk restaurant, bestiller jeg alltid chicken tikka masala. Fordi jeg elsker …