Menu

Spicy Chicken Stir-Fry

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Kilde: Tip Hero

Du trenger:

  • 2-3 ss nøytral olje til steking
  • 500 g kyllingbryst, skåret i terninger
  • 2,5 dl kyllingbuljong, eller ½ buljongterning i vann
  • 4 ss hvetemel
  • 1 ss ingefær, revet
  • 2 fedd hvitløk, revet
  • 2 ss sesamolje
  • 4 ss honning
  • 2 ss chiliflak
  • 4 ss soya saus
  • 1 gul løk, i båter
  • 4-5 champigonger
  • 1 neve sukkererter, renset
  • 1 rød paprika, i staver
  • ½ brokkoli, i små buketter

Så gjør du:

Lag sausen: Bland følgende i en bolle:

  • 4 ss hvetemel
  • 2,5 dl kyllingbuljong, eller ½ buljongterning i vann
  • Bland godt med en visp.
  • 1 ss fersk ingefær, revet
  • 2 fedd hvitløk, revet
  • 2 ss sesamolje
  • 4 ss honning
  • 2 ss chiliflak
  • 4 ss soya saus
  • Dette blir til sammen ca 4 dl
  • Bland alt godt, hell halvparten av sausen over i en annen bolle og sett til side.
  • Legg de rå kyllingbitene i den ene ½-parten av sausen og bland godt.

Så gjør du:

  • Varm nøytral olje i stekepanne på middels varme.
  • Tilsett kyllingen og sausen den har ligget i og stek kyllingen ferdig.
  • Ha tilbake i bollen du hadde dem i, og sett til side.
  • Varm litt mer nøytral olje i stekepanne på middels varme.
  • Tilsett løk i båter, champinjong i skiver, sukkererter og paprika.
  • Stek møre og blanke over middels varme.
  • Tilsett resten av sausen.
  • Ha i brokkoli.
  • Ha i de ferdigstekte kyllingbitene.
  • Kok inn til ønsket konsistens.
  • Servér med ris.
  • Bon Appétit

Legg inn en kommentar

Calvados-flambert kylling i kremet estragonsaus

Ikke la deg lure av et ambisiøst og luksuriøst navn på denne retten.  Poulet à la crème: Denne klassiske sauteen virker kanskje luksuriøs, men den består i bunn og grunn av forholdsvis enkle råvarer som calvados, sennep, …

Kylling i mango-, appelsin- og chilisaus

Varmende og velsmakende kylling på indisk vis! Enjoy! Oppskrift: tv2.no Kokk: Wenche Andersen Du trenger: Så gjør du: Servering: Dryss over finsnittet slangeagurk i tynne strimler, finhakket rød chili, finsnittet rødløk (kan gjerne ligge i …

Hot kyllinggryte

Hot (valgfritt) og smaksrik kyllinggryte har en spennende miks av krydder. Perfekt til både hverdags og helg. Oppskrift: TINE.no Du trenger: 2½ dl ukokt ris (kokes i 5 dl vann) 2 ts smør eller litt olje – smeltes 4 kyllingfileter …

Chicken Korma

Kilde: Jamie Oliver – Forums Du trenger: Dagen før servering gjør du: Samme dag du skal servere, gjør du: Servér med NAN-BRØD og basmati-ris, gjerne kokt med en kanelstang og safran. ENJOY!   Relatert