Menu

Stekt ris med løk, grønnsaker og egg

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Stekt ris lager du kjapt og sunt er det også.

Har du laget for mye ris? Lag noe nytt av den.
Som stekt ris, for eksempel, som passer til nærmest alt :o)
For vi kaster vel ikke mat, gjør vi vel?

Du trenger:

  • 4 dl kokt ris
  • 2 egg
  • Finhakkede grønnsaker som du har: gulrot, vårløk, gul elller rød løk, paprika, erter etc.
  • 2 ss Fish Sauce, setter en fin salt-smak på maten
  • Nykvernet pepper
  • Nøytral olje til steking

Så gjør du:

  • Varm olje i stekepanne
  • Stek grønnsakene lett møre.
  • Tilsett ris og la det steke til det er gyllent.
  • Bland godt.
  • Lag et lite rom i midten og tilsett eggene.
  • Fortsett og bland godt.
  • Smak til med Fish Sauce og nykvernet pepper.

Tilsetter du litt rester av kjøtt, fugl eller reker, lager du et fullverdig, smakfult måltid.

ENJOY!

Legg inn en kommentar

Persisk ris med urter og safran

Å koke ris er en kunst. Nå har jeg endelig knekt ris-koden, takket være min gode venninne Shideh – en ekte perser. Det hele begynner med valg av ris. Den skal være langkornet, rik på …