Menu

Tacokrydder

  • Details
  • Related Items

Tacokrydderet blir så mye bedre når du lager det selv, og du har full kontroll på saltinnholdet*.

Mål: Du bruker ½-1 ss av denne ferdig krydderblanding per 400 gram kjøtt.
Se hvordan, under.

Dette trenger du:

  • 2 ss malt spisskummen
  • 2 ss paprikapulver
  • 1 ss tørket oregano
  • ½ ss chilipulver**
  • 1 ts chiliflak**
  • ts sort svart pepper
  • 2 ts hvitløkspulver
  • 1 ts salt*
  • Bland alt og oppbevar i lufttett boks eller glass eller hva du måtte ha. Varer så lenge de tørre krydrene har holdbarhetsdato. Sjekk det, og skriv på beholderen med det DITT tacokrydder :o)

Stek kjøttet slik:

  • Varm opp olje i en steke­panne og brun kjøttet, om nødvendig, i flere omganger.
  • Tilsett 1 ss tacokrydder per 400 g kjøtt og la det blande seg godt med kjøttet.
  • Tilsett tomatpuré og la det frese inn.
  • Tilsett 1/2 dl vann og skru ned varmen.
  • La blandingen syde i 10 minutter, juster med vann for å få konsistensen du vil ha.

Tips!
*Salt: Jeg bruker alltid lite salt i maten, fordi jeg tåler salt dårlig. Jeg ettersalter i stedet. På den måten får du mye mer kontroll over saltinnholdet på mat du spiser.

Mange kokker kan nok være uenige i det, men når det en gang er sånn at jeg er «overfølsom» for salt, er dette min måte å kompensere på. I tillegg spiser vi altfor mye salt, sier de som vet.

**Chili: Det er også mange som overhodet ikke fikser chili. Jeg simpelthen ELSKER det. Det samme gjør mannen min, Thomas!
Å kutte ut chilien, om du ønsker det, ødelegger ingen rett. Det er min mening. Det er de andre urtene og krydderne som setter aromaen og smakssetter retten, skiller klinten fra hvete på en måte. Så, gjør som du føler for, og lag DIN variant og mat for DEG. For det er jo denne bloggen dreier seg om, inspirere DEG til å lage DINE varianter av andres oppskrifter og dermed lager du DIN MAT :o)

Hjemmelagde taco-skjell

Jeg fant denne oppskriften på mamma.no av alle steder, og er en artikkel jeg tror Aftenposten i sin tid skrev. Du trenger: Så gjør du: TIPS: Denne oppskriften kan du jo også lage nacho-chips av. Husk …

Tomatsalsa – Lag salsaen selv!

En tomatsalsa er «et must» til tex-mex eller hamburger. Denne lager du kjapt, og så setter du den kaldt et par timer. Du trenger: Så gjør du: Bland alt godt, sett i kjøleskapet et par …