Menu

Terteskjell med rekestæsj

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

TerteskjellDu kan si hva du vil, 70- eller 80-talls. Men godt er det.
Min kjære Thomas lager denne som vår hovedrett, og himlagodt er det.
Koselig å være litt nostalgisk også :o)

 

 

Du trenger:

  • 1 rull fløtepudding
  • 2 dl frosne erter
  • 1 glass ferdigskrelte reker (eller 0,5 kg frosne som du skreller selv)
  • 0.5 liter melk
  • Karripulver
  • Hvit pepper
  • 1 pk terteskjell

Så gjør du:

  1. Sett ovnen på 80 grader og varm forsiktig opp terteskjellene. Om du bruker brød i stedet, toaster du disse i en toaster så de blir litt sprø.
  2. Lag hvit saus (ca. 0.5 liter), tilsett hvit pepper og karripulver. La koke i 5 minutter.
  3. Skjær fløtepuddingen opp i litt grove terninger, tilsett i sausen.
  4. Tilsett erter (frosne fungerer helt utmerket)
  5. La dette få god varme.
  6. Tilsett rekene rett før servering og la de få en lunk (max. et par minutter)
  7. Strø gjerne litt dill over når du serverer :o)

Tips: Vi anbefaler ikke at du bruker vanlige pillede reker i lake da disse «blir borte» i sausen. Gå for de håndpillede, store rekene, om du ikke vil skrelle selv. Men gidder du å skrelle rekene, blir retten MYE rimeligere…

Legg inn en kommentar

Spaghetti med tigerreker, safran, tomat, ruccola og parmesan

Oppskrift og kokk: Prawn linguine | Jamie Oliver NB! Jeg anbefaler at du leser igjennom HELE oppskriften før du setter i gang. Her må du fokusere. Alt handler nemlig om riktig timing. Tips: Gjør klar alle …

Pannestekt skrei i appelsin- og chilisaus

Tid for skrei! Skrei er en klassiker på middagsbordet om vinteren. Med en smaksrik appelsinsaus, brokkoli og god spekeskinke løftes retten til et helt nytt nivå. Prøv denne! Du vil ikke angre :o) Oppskrift og foto: …