Menu

Tom Kha Gai

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Tom Kha GaiHøstens mest spennende rett! Vi har brukt den som forrett og som innhold på meze-bordet. Servert i snapsglass, uten kyllingbiter. Det gikk ned på høykant!

Har du mer?   Tone Løken (2015)

Foto og oppskrift: Tinas TOM KHA GAI | KIWI

Du trenger:

  • 2,5 stk kyllingfileter
  • 3 stk sjarlottløk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 1 stk sitron
  • 1 fersk ingefær
  • 2 stk lime, saften
  • 2 bokser kokosmelk (a’ 400 ml)
  • 3 dl vann
  • 1,5 ts salt
  • 2 stk ansjoser finhakket
  • 1 neve koriander fersk
  • nøytral olje til steking

Så gjør du:

  • Skrell og finhakk løk og hvitløk.
  • Fjern frøene fra chilien og skjær den i tynne strimler.
  • Skrell det ytterste gule skallet av sitronen med en potetskreller og skjær i fine strimler.
  • Finhakk ingefæren.
  • Skjær kyllingfiletene i grove strimler.
  • Hell olje i en stor kasserolle og legg i løk, hvitløk, ansjoser, ingefær, chili og sitronskall. Fres alt sammen i 2 minutter til løken har myknet.
  • Tilsett kokosmelk, vann, limesaft og salt og kok opp. La det småkoke i 5 minutter.
  • Legg i kyllingen. Kok opp suppen igjen, og la det småkoke i ca. 10 minutter.
  • Strø hakket koriander over den varme suppen. Server umiddelbart i suppeskåler.

TIPS:
Jeg synes dette ble litt kraftig som hovedrett . Min anbefaling er å servere en liten suppeskål av dette til forrett. Eller som en del av MEZE. Da siler jeg sausen fri for kyllingbiter og serverer i snaps-glass som tåler varm væske.

Legg inn en kommentar

Tandoori Chicken med cheddar, koriander og chili

Kylling er kanskje verdens mest populære ingrediens, trolig fordi den kan spises av alle, uansett religion. Mange land har nettopp denne råvaren som hovedingrediens i mange av sine mest kjente retter: Coq au vin i …

Chicken Tikka Masala

– Dette er det beste jeg har smakt! Noen sinne!!! (Lars Fredrik, 10 år)   Inspirasjon: NRK  Kokk: Niru Kumra Når jeg spiser på indisk restaurant, bestiller jeg alltid chicken tikka masala. Fordi jeg elsker …

Calvados-flambert kylling i kremet estragonsaus

Ikke la deg lure av et ambisiøst og luksuriøst navn på denne retten.  Poulet à la crème: Denne klassiske sauteen virker kanskje luksuriøs, men den består i bunn og grunn av forholdsvis enkle råvarer som calvados, sennep, …