Menu

Tomatsuppe

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Tomatsuppe2

Alfsen kan mat! Denne suppen er så inni hampen god, kraftig og mettende at tilbehør blir nesten overflødig. Men om du allikevel vil ha det, anbefaler jeg: Hardkokte egg, KJØTTBOLLER (som fremgangsmåten her, uten tomatsausen), makaroni, HVITLØKSTOASTFOCACCIANAN eller SALZSTANGERL for eksempel.

Jeg har lagt til litt tabasco i denne oppskriften, fordi jeg synes det er godt. Men det kan du fint velge bort. Det samme gjør du med chili.

Du trenger: 

  • 50 g smør
  • 1 stilk stangselleri
  • 1 løk
  • 1 gulrot
  • ½ liten purre
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili med eller uten stener, det bestemmer du selv. (Valgfritt)
  • 20 g bacon i små terninger (valgfritt)
  • 2 ss tomatpure
  • 4 modne tomater eller en boks hermetiske cherrytomater
  • 1 l lys buljong
  • Noen dråper tabasco (valgfritt)

Så gjør du:

  • Vask, skrell og kutt alle grønnsakene, bortsett fra tomatene, i små terninger.
  • Fres dem i smør,sammen med bacon og tomatpure.
  • Skold og hakk tomatene og ha dem i.
  • Fyll deretter opp med buljong.
  • La det småputre i en halvtime.
  • Ha alt over i en bolle, la kjøle seg litt og kjør glatt med stavmikser.
  • Ha alt tilbake i kasserollen og varm opp.
  • Smak til med salt, pepper og tabasco.

Kilde og inspirasjon: Familiekokeboka side 18 

Legg inn en kommentar

Salzstangerl

Oppskriften gir 32 stk. Du trenger: 500 g hvetemel 20 g tørrgjær 15 g salt 1 klype sukker 75 g smør eller margarin Lunken melk etter behov 50 g smør til pensling Mel til utkjevling …

Grillet hvitløksbrød med chevre og honning

Grillet hvitløksbrød med chevre og honning smaker kjempegodt til suppe, som kveldssnacks og som en del av masse småretter. Her ser du hvordan du lager dem. Du trenger: Hvitløksbrød (halvstekt, frossent) eller vanlig, fersk baguette …