Hjemmelaget tomatsuppe med chili og tabasco

Tomatsuppe smaker godt året rundt
Foto: pixabay.com

Hjemmelaget tomatsuppe smaker fantastisk. Denne suppen er så inni hampen god, kraftig og mettende at tilbehør blir nesten overflødig. Men om du allikevel vil ha det, anbefaler jeg hardkokte egg, kjøttboller og/eller makaroni.

Oppskriften er inspirert av familiekokeboka av Ole Martin Alfsen og Tom Viktor Gausdal, og er en innertier for både store og små.

Jeg har lagt til litt tabasco i denne oppskriften, fordi jeg synes det er godt. Men det kan du fint velge bort. Det samme gjør du med chili. Jeg pleier å bruke hermetiske tomater, fordi de er høstet røde og fine og setter en flott farge på suppen. NB! Denne egner seg godt til frysing, så lag like godt en stor porsjon og frys ned så har du en rask suppe i en travel hverdag.

 

Du trenger: 

  • 50 g smør
  • 1 stilk stangselleri
  • 1 løk
  • 1 gulrot
  • ½ liten purre
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili med eller uten stener, det bestemmer du selv. (Valgfritt)
  • 20 g bacon i små terninger (valgfritt)
  • 2 ss tomatpure
  • 4 modne tomater eller en boks hermetiske cherrytomater
  • 1 l lys buljong
  • Noen dråper tabasco (valgfritt)

Så gjør du:

  • Vask, skrell og kutt alle grønnsakene, bortsett fra tomatene, i små terninger.
  • Fres dem i smør,sammen med bacon og tomatpure.
  • Skold og hakk tomatene og ha dem i.
  • Fyll deretter opp med buljong.
  • La det småputre i en halvtime.
  • Ha alt over i en bolle, la kjøle seg litt og kjør glatt med stavmikser.
  • Ha alt tilbake i kasserollen og varm opp.
  • Smak til med salt, pepper og tabasco.

 

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.