Tomatsuppe

Tomatsuppe2

Alfsen kan mat! Denne suppen er så inni hampen god, kraftig og mettende at tilbehør blir nesten overflødig. Men om du allikevel vil ha det, anbefaler jeg: Hardkokte egg, KJØTTBOLLER (som fremgangsmåten her, uten tomatsausen), makaroni, HVITLØKSTOASTFOCACCIANAN eller SALZSTANGERL for eksempel.

Jeg har lagt til litt tabasco i denne oppskriften, fordi jeg synes det er godt. Men det kan du fint velge bort. Det samme gjør du med chili.

Du trenger: 

  • 50 g smør
  • 1 stilk stangselleri
  • 1 løk
  • 1 gulrot
  • ½ liten purre
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili med eller uten stener, det bestemmer du selv. (Valgfritt)
  • 20 g bacon i små terninger (valgfritt)
  • 2 ss tomatpure
  • 4 modne tomater eller en boks hermetiske cherrytomater
  • 1 l lys buljong
  • Noen dråper tabasco (valgfritt)

Så gjør du:

  • Vask, skrell og kutt alle grønnsakene, bortsett fra tomatene, i små terninger.
  • Fres dem i smør,sammen med bacon og tomatpure.
  • Skold og hakk tomatene og ha dem i.
  • Fyll deretter opp med buljong.
  • La det småputre i en halvtime.
  • Ha alt over i en bolle, la kjøle seg litt og kjør glatt med stavmikser.
  • Ha alt tilbake i kasserollen og varm opp.
  • Smak til med salt, pepper og tabasco.

Kilde og inspirasjon: Familiekokeboka side 18 

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: