Menu

Torsk med hjemmelaget potet- og blomkålpuré, og tomat- og basilikumsaus

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

torsk basilikumsaus
Foto og oppskrift: LHL, Landsforeningen for hjerte- og lungesyke

Du trenger:

Torsk

  • 800 g torskefilet
  • litt olivenolje
  • salt
  • pepper

Potet- og blomkålpuré

  • 1 stk blomkål
  • 4 stk poteter
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 1,5 ss margarin
  • 2 ss lettrømme
  • salt
  • pepper
  • 60 stk grønne bønner , ca

Tomat- og basilikumsaus

  • 20 stk cherrytomater
  • frisk basilikum
  • 1,3 dl olivenolje
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 10 stk sorte oliven
  • pinjekjerner
  • chili
  • salt
  • pepper

Så gjør du:

  • Sett ovnen på 160 grader. Krydre fisken med salt og pepper og legg den i en ildfast form. Vent med å sette fisken i ovnen til du er ferdig med å lage potet- og blomkålpuré.
  •  Kok opp en stor gryte med vann, uten salt. Vask og skrell potetene, kutt dem i store biter og ha dem i det kokende vannet sammen med grovkuttet hvitløk. Del blomkålen i buketter og ha i vannet. Kok til både blomkål og poteter er myke. Hell av vannet, la det siste vannet dampe av, og mos poteter og blomkål med en stavmikser. Bland i margarin, salt og pepper, og smak til med lettrømme.
  •  Sett puréen til side, og sett fisken i ovnen. Fisken skal stå til den skiver seg, ca. 15 minutter. Kok bønnene i lettsaltet vann i 3-5 minutter til de er møre. Samtidig lager du tomat- og basilikumsausen.
  •  Skjær tomat i små terninger og hakk basilikum. Varm opp olje, og tilsett tomat, basilikum og finhakket hvitløk etter smak. Ha i oliven, og smak til med salt og pepper.


 

Legg inn en kommentar

Fiskesuppe

Noe av det beste med en god fiskesuppe er at du kan bruke nesten hva det måtte være av ferske grønnsaker og fisk – hemmeligheten ligger i de gode råvarene. Og jo mer du gjør …

Pannestekt skrei i appelsin- og chilisaus

Tid for skrei! Skrei er en klassiker på middagsbordet om vinteren. Med en smaksrik appelsinsaus, brokkoli og god spekeskinke løftes retten til et helt nytt nivå. Prøv denne! Du vil ikke angre :o) Oppskrift og foto: …

Terteskjell med rekestæsj

Du kan si hva du vil, 70- eller 80-talls. Men godt er det. Min kjære Thomas lager denne som vår hovedrett, og himlagodt er det. Koselig å være litt nostalgisk også :o)     Du …