Torsk med hjemmelaget potet- og blomkålpuré, og tomat- og basilikumsaus

torsk basilikumsaus
Foto og oppskrift: LHL, Landsforeningen for hjerte- og lungesyke

Du trenger:

Torsk

  • 800 g torskefilet
  • litt olivenolje
  • salt
  • pepper

Potet- og blomkålpuré

  • 1 stk blomkål
  • 4 stk poteter
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 1,5 ss margarin
  • 2 ss lettrømme
  • salt
  • pepper
  • 60 stk grønne bønner , ca

Tomat- og basilikumsaus

  • 20 stk cherrytomater
  • frisk basilikum
  • 1,3 dl olivenolje
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 10 stk sorte oliven
  • pinjekjerner
  • chili
  • salt
  • pepper

Så gjør du:

  • Sett ovnen på 160 grader. Krydre fisken med salt og pepper og legg den i en ildfast form. Vent med å sette fisken i ovnen til du er ferdig med å lage potet- og blomkålpuré.
  •  Kok opp en stor gryte med vann, uten salt. Vask og skrell potetene, kutt dem i store biter og ha dem i det kokende vannet sammen med grovkuttet hvitløk. Del blomkålen i buketter og ha i vannet. Kok til både blomkål og poteter er myke. Hell av vannet, la det siste vannet dampe av, og mos poteter og blomkål med en stavmikser. Bland i margarin, salt og pepper, og smak til med lettrømme.
  •  Sett puréen til side, og sett fisken i ovnen. Fisken skal stå til den skiver seg, ca. 15 minutter. Kok bønnene i lettsaltet vann i 3-5 minutter til de er møre. Samtidig lager du tomat- og basilikumsausen.
  •  Skjær tomat i små terninger og hakk basilikum. Varm opp olje, og tilsett tomat, basilikum og finhakket hvitløk etter smak. Ha i oliven, og smak til med salt og pepper.

 

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: