Menu

Tryms fiskesuppe

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Tryms fiskesuppe

Foto og oppskrift: KIWI

Du trenger:

  • 1 pk laksefilet naturell
  • 1 pk torskefilet naturell
  • 150 gr reker
  • 3 stk vårløk, i skiver
  • 3 stk gulrøtter, i skiver
  • 1 liten blomkål, i skiver
  • 2 ss gressløk fersk, finhakket
  • 2 stk laurbærblad
  • 2 ts gurkemeie
  • 0,5 stk sitron (saft av)
  • 3 dl fløte
  • 2 terninger fiskebuljong ca. 1 liter
  • 2 ss creme fraiche
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • olivenolje

Så gjør du:

  • Skrell og vask gulrot, vårløk og blomkål.
  • Del fisken i biter.
  • Kok opp 1 l fiskekraft.
  • Ta en stor kasserolle, som er litt bred og vid, ha i 2 ss olje, og skru varmen helt opp.
  • Fres grønnsaker i olje og ha i laubærblad, gurkemeie, saft fra en halv sitron, salt og pepper. La det frese i 2-3 minutter.
  • Ha i fiskekraften og la det koke opp. Skru ned varmen til halv styrke, la det småkoke i 5 minutter.
  • Ha i 3 dl fløte og to ss crème fraîche. Rør rundt så det blandes godt.
  • Ha i fisk og la det trekke i 5 min. til (10 min. hvis du har store fiskestykker.
  • Smak til med salt og pepper, og ha i rekene.
  • La det trekke i 2 minutter til og server.
  • Du kan godt servere baguetter til.

Legg inn en kommentar

Terteskjell med rekestæsj

Du kan si hva du vil, 70- eller 80-talls. Men godt er det. Min kjære Thomas lager denne som vår hovedrett, og himlagodt er det. Koselig å være litt nostalgisk også :o)     Du …

Ovnsbakt torsk med semi tørket tomat

I denne oppskriften blir torsken ovnsbakt og gratinert med ost og sennep. Og som alltid er tomat en perfekt kombinasjon, og glimrende følge til hvit fisk. Oppskrift og foto: godfisk.no Du trenger: Så gjør du: …