Menu

Tryms fiskesuppe

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Tryms fiskesuppe

Foto og oppskrift: KIWI

Du trenger:

  • 1 pk laksefilet naturell
  • 1 pk torskefilet naturell
  • 150 gr reker
  • 3 stk vårløk, i skiver
  • 3 stk gulrøtter, i skiver
  • 1 liten blomkål, i skiver
  • 2 ss gressløk fersk, finhakket
  • 2 stk laurbærblad
  • 2 ts gurkemeie
  • 0,5 stk sitron (saft av)
  • 3 dl fløte
  • 2 terninger fiskebuljong ca. 1 liter
  • 2 ss creme fraiche
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • olivenolje

Så gjør du:

  • Skrell og vask gulrot, vårløk og blomkål.
  • Del fisken i biter.
  • Kok opp 1 l fiskekraft.
  • Ta en stor kasserolle, som er litt bred og vid, ha i 2 ss olje, og skru varmen helt opp.
  • Fres grønnsaker i olje og ha i laubærblad, gurkemeie, saft fra en halv sitron, salt og pepper. La det frese i 2-3 minutter.
  • Ha i fiskekraften og la det koke opp. Skru ned varmen til halv styrke, la det småkoke i 5 minutter.
  • Ha i 3 dl fløte og to ss crème fraîche. Rør rundt så det blandes godt.
  • Ha i fisk og la det trekke i 5 min. til (10 min. hvis du har store fiskestykker.
  • Smak til med salt og pepper, og ha i rekene.
  • La det trekke i 2 minutter til og server.
  • Du kan godt servere baguetter til.

Legg inn en kommentar

Polets drikketips

Uansett form og farge på pastaen så smaker den mildt og snilt, og egentlig ikke så mye. Det er tilbehøret som avgjør hvilken drikke som passer best. Her får du polets drikketips til syv klassiske pastasauser. …

Miniknekkebrød med røkelaks

Denne forretten lager du med rømme, røkelaks og gressløk. Kilde og foto: Klikk.no Kokk: Christopher Sjuve Du trenger: Så gjør du: NB! Brødet blir blødt om du legger det på for lang tid i forveien …