Menu

Vårruller

  • Details
  • Related Items

Foto: Pixabay

Oppskrift: Mat På Bordet

Du trenger (til 50 stk):

  • 1 kilo kyllingkjøttdeig
  • 5 hvitløksfedd, finhakket
  • 2 ss frisk ingefær, finhakket
  • en rød chilli, finhakket
  • 2 løk, finhakket
  • 4 gulrøtter, finhakket
  • 100g bønnespirer
  • 1 kinakål, strimlet
  • 1 ss sesamolje
  • 2 ss oystersaus
  • soyasaus
  • 2 pakker vårrulldeig (ca. 100 plater) ca. 25x25cm
  • rapsolje for steking

Så gjør du:

  • Varm opp en stor stekepanne (gjerne en wok) og ha opp i noen spiseskjeer rapsolje. Ha hvitløk, ingefær og chilli opp i den varme oljen og la det steke under omrøring noen øyeblikk. Det skal dufte vidunderlig. Ha i kyllingkjøttet og stek videre, også under høy varme – dette skal gå raskt. Ha opp i løk når du ser at kyllingkjøttet er nesten ferdigstekt. La det steke videre noen minutter til løken er myk.
  • Tilsett gulrøtter og rør inn. La det steke noen minutter. Ha så opp i bønnespirer og kinakål. Det vil se voldsomt mye ut men både spirene og kålen vil steke seg ned. Rør inn sesamolje og oystersaus og smak til med soysaus. La kjøttblandingen avkjøle noe.
  • Kjøttblandingen kan gjerne stå litt om du ikke ønsker å lage vårrullene med det samme. Den kan også settes kjølig for å rulles i vårrulldeigen dagen etter.
  • Ha noen spiseskjeer kjøttblanding mot enden av en plate vårrulldeig. La litt plass være igjen på hver ende. Rull den en gang som en sigar og brett så inn sidene. Rull videre til resten av deigen er brukt opp. Legg vårrullen på enda en plate vårrulldeig og rull den sammen på samme måte. Bruk litt vann på enden for å lime vårrullen sammen.
  • Det er mange måter å rulle sammen en vårrull, gjør som du føler for. Å rulle de i 2 plater gjør at de holder bedre på innholdet.
  • Lag alle vårrullene og legg de på et fat. Dekk de gjerne til med et håndkle slik at de ikke tørker ut.
  • Ha 1 cm rapsolje i  en wok eller en stekepanne med høy kant. Varm opp oljen. Test temperaturen  med en liten biten vårrulldeig – den skal frese. Ha 3-6 vårruller opp i pannen og stek de noen minutter. Snu vårrullene og stek noen minutter til. Vårrullene skal være sprø og ha fått fin farge. Løft de forsiktig ut og legg de på et fat dekket med tørkepapir. Fortsett med stekingen. Du vil måtte fylle på med olje under stekingen.
  • Server vårrullene mens de fortsatt er varme eller la de avkjøle helt, legg de i en plastpose og frys.
  • Server gjerne med en frisk salat til og kanskje litt godt brød?

ENJOY!