Menu

Yoghurt-pannacotta med laurbær

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

pannacotta-stor

Pannacotta er en typisk italiens dessert, og betyr kort og godt «kokt fløte». Desserten er enkel å lage, og du kan lage den allerede 2 dager før. Friske bær legger du på rett før servering. Sånn får du et stressfritt middagsselskap, hvor du kan konsentrere deg om gjestene. Lykke til!

Oppskrift: Ole Martin Alfsen

Du trenger:

  • 1 dl melk
  • 2,5 dl fløte
  • 5 dl yoghurt
  • 3 plater gelatin
  • 1,5 dl sukker
  • ½ vaniljestang
  • 2 ferske laurbær

Så gjør du:

  • Legg gelatinen i bløt i kaldt vann.
  • Kok opp melk, fløte, sukker, vanilje og laurbær.
  • Trekk kjelen til side, la trekke uten varme i 10 minutter.
  • Kok opp igjen.
  • Klem væsken ut av gelatinplatene og rør dem inn i den varme blandingen.
  • Tøm yoghurten i en bolle, sil den varme gelatinblandingen over i yoghurten mens du rører så det ikke blir klumper.
  • Hell deretter pannacottaen over i formen den skal serveres i – glass, kopper eller lignende.
  • Konsistensen er så bløt at den ikke kan hvelves som en vanlig pannacotta.
  • Server toppet med en frukt- eller bærsalat, eller sorbet, granité eller en enkel bærsaus – en kombinasjon av flere tilbehør som står godt til hverandre, gjør retten ekstra eksklusiv.

Forberedelser: Panna­cottaen kan lages ferdig inntil to dager før festen, oppbe­vares kjølig og under plastfolie. Sorbet eller granité kan også lages ferdig på forhånd.

Timene før: Bærsaus eller bærsalat lages på dagen.

Legg inn en kommentar