Bakt hvitløk til kjøtt og kylling, stekt, kokt eller grillet

bakt-hvitlok

Bakt hvitløk er noe av det enkleste, dog mest smakfulle, garnityret du kan servere ved siden av kjøtt og kylling, uansett om det er kokt, stekt eller grillet. Det tar ca 20 minutter inklusive steketid, 1 hvitløk og en klatt smør, per person. Det er alt. Prøv det! Himmelsk!

Du trenger:

  • 1 fersk, stor hvitløk per person
  • 1 klatt smør per hvitløk

Så gjør du:

  • Skjær av ca. 1/3 av toppen på hvitløkene, slik at hvitløkbåtene er godt synlig.
  • Plasser dem i en liten ildfast form, og legg litt smør på toppen av hver hvitløk.
  • Bak dem i ovnen ved 180 °C i ca. 20 minutter, eller til hvitløken begynner å få farge, og båtene er ordentlig myke.

Servér til alle typer stekt kjøtt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.