Bakt laks med honning, hvitløk og sitron

Enkel oppskrift på bakt laks med ingredienser du mest sannsynlig har i skapet allerede.
Når du pakker inn fisk i bakepapir, lukker du alle næringsstoffene inne i pakken, og får all sunnheten på tallerkenen. Servér gjerne en grønn salat til.  Foto: Pexels.com

Fiskemiddager lager man raskt, det er kort tilberedningstid fisken trenger. Denne retten baker du i ovn, innpakket i bakepapir. Da lukker du alle næringsstoffene inne i pakken, og hvelver ut hele sunnheten på tallerkenen. Jeg synes det passer godt med kokte poteter og en frisk, grønn salat til, som bare toppes med en enkel oljedressing og kanskje litt revet parmesan. Men du vet best hva du har lyst på og hva du liker. Her er litt inspirasjon fra meg. Lykke til!

Til bakt laks med honning, hvitløk og sitron trenger du:

  • 1-2 ss smør til steking
  • 3-4 laksefileter
  • 1 sitron i skiver
  • 1/2 -1 sitron, saften av
  • 1-2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1-2 ts honning
  • Salt og pepper
  • Bladpersille og/eller gressløk, finhakket
  • Bakepapir
  • Salat til å servere ved siden av, om du velger det

Så gjør du:

  • Legg laksefilet oppå skiver av sitron på et bakepapir
  • Smelt 1-2 ss smør, tilsett hvitløk, honning og sitronsaft (NB! Lag litt ekstra som du kan ha over tilbehøre også, så slipper du å lage saus til)
  • La det frese seg blankt og mørt
  • Hell blandingen over laksefiletene
  • Strø over salt, pepper og finhakket bladpersille og/eller gressløk
  • Pakk filetene inn i bakepapiret og lukk godt
  • Stek i oven på 200 grader i ca. 12 minutter
  • Servér med ris eller poteter og en frisk salat til

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.