
Smaker godt med biffstrimler eller kylling.
Du trenger:
- 4 stk røde paprika
- 1 stk gul løk
- 1 fedd Hvitløk
- 7 dl vann
- 1 stk klar kjøttbuljong
- 2 dl lett creme fraiche 10%
- Salt
- Pepper
- 1 dl ristede mandler
- 1 neve frisk timian
- 2 ss Olivenolje
Så gjør du:
- Sett ovnen på 200 grader. Del paprikaene på midten, ta ut frøene og vask godt.
- Legg paprikabitene med skinnet opp på et bakebrett dekket av bakepapir. Skrell løk og hvitløk. Del i båter og fordel på papiret rundt paprikabitene. Drypp over olje. Stek i ovnen til paprikaen har fått sort skinn, ca. 15 min.
- Dra skinnet av paprikabitene og legg alle grønnsakene i en kasserolle. Hell over vann og buljong. Kok opp. Del mandlene i biter eller flan. Kjør suppen glatt med stavmikser.
- Rør i crème fraîche til slutt. Smak til med salt og pepper. Server suppen med mandler og timian.