Bakte rotgrønnsaker i form – høstens grøde

Rotfrukter er smakfulle, fargerike og spekket med vitaminer. Her er oppskrift på rotfrukter bakt i ovn.
Rotfrukter passer til alle typer kjøtt; lam, storfe, svin og kylling og er spekket med vitaminer vi trenger på mørke høstkvelder. (Foto: Pixabay.com)

Bakte rotgrønnsaker som pastinakk, gulrot, kålrot, jordskokk, hvitløk, rødbet, gulbete og polkabete passer til høstens middager. Det blir et fargerikt og sunt tilbehør!  Alle rotgrønnsaker kan brukes på denne måten, så her er det bare å smake seg frem til sin egen favoritt. Her er min :o)

NB! Bruker du rødbeter, kan det være lurt å steke disse for seg, i egen form, så ikke alle grønnsakene tar farge av denne kulørte grønnsaken.

Du trenger:

  • 2 pastinakk
  • 1 rødbet
  • 1 gulbete
  • 1 polkabete (choggiabete)
  • 1 gulrøtter
  • 4 jordskokk
  • 0,5 kålrot
  • 4 hvitløksfedd, delt i to eller tre
  • 0,5 sitron, saften av
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ss flytende honning
  • noen kvister timian
  • salt
  • pepper

Tips:
Drypp gjerne 2 ss flytende honning over grønnsakene før baking. Honningen forsterker den naturlige sødmen i rotgrønnsakene.

Så gjør du:

  • Sett ovnen på 200 grader.
  • Skrell og skjær alle rotgrønnsakene i jevne kløfter, biter eller staver.
  • Legg dem utover i en stor ildfast form.
  • Tilsett skivet hvitløk, timian og olivenolje.
  • Drypp litt honning over grønnsakene, for å få ENDA bedre smak.
  • Press over sitronsaft og krydre godt med salt og pepper.
  • Bak rotfruktene til de er møre, ca. 40 minutter.
  • Vend rundt på grønnsakene et par ganger underveis i stekingen.

 

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.