
Blomkålpuré kan du servere så og si til alt, og den er kjempegod til fisk og skalldyr. Den er rask å lage, og du kan også lage den i god tid før servering, så slipper du å stresse. Se bare her.
Du trenger:
- 1 stk blomkål, brutt opp i små buketter
- 1 fedd hvitløk, revet
- 3 dl matfløte
- 3 dl helmelk
- 3 ss smør
- salt og pepper etter smak
Så gjør du:
- Legg buketter av blomkål i en kjele.
- Hell melk og fløte i til det dekker blomkålen.
- Tilsett hvitløk og rør rundt.
- Kok blomkålen mør.
- Hell melke- og fløteblandingen av, i en kasserolle.
- Mos blomkålen med en stavmikser eller foodprosessor.
- Spe med melke- og fløteblandingen til en glatt puré.
- Tilsett smør.
- Smak til med salt og pepper.