
Ingen ting er som en god suppe. En skikkelig god suppe :o) Og her har du oppskrift på en som er skikkelig god:
Du trenger (til 4 personer):
- 1 stk blomkålhode
- 1 stk gul løk, finhakket
- 8 dl hønsebuljong, eller vann + 2 buljongterninger
- 2 dl melk eller en skvett fløte, eller 2 ss matyoghurt – ta hva du har
- salt og pepper
- noen skiver bacon, sprøstekt og kuttet i strimler/terninger
- 2 vårløk, skåret i tynne ringer, begynn å skjær på det grønneste
- Parmesan, revet
- Godt brød, eks. FOCACCIA
TIPS: Jeg hadde litt rester av Brokkoli- og cheddarsuppe som sto i kjøleskapet, og jeg brukte restene av denne i blomkålsuppen. Det ble kjempegodt! Da trengte jeg ikke å tilsette melk, fløte eller yogurt, da cheddar-suppen er kremet med både det ene og det andre av herligheter fra meieriene.
For vi kaster vil ikke mat, vel?
Så gjør du:
- Kutt blomkål i små buketter og kjør dem raskt i en foodprocessor så det bare blir smuler igjen.
- Kok opp vann/buljong, gul løk.
- Kok løken mør.
- Tilsett blomkålen som er ferdig smuldret.
- Kok opp på nytt og la koke et par minutter.
- Kjør suppen jevn med stavmikser.
- Tilsett melk/fløte/matyoghurt.
- Smak til med salt og pepper. Vær forsiktig med salt om du skal tilsette bacon.
- Hold suppen varm.
- Stek bacon sprøtt og godt og kutt i mindre biter.
- Servér suppen og topp med bacon, vårløk og raspet parmesan og godt brød til. FOCACCIA, for eksempel.
Suppen skal se noen lunde ut som på bildet øverst på siden.