Blomkålsuppe med bacon og revet parmesan

Foto: MatPrat.no

Ingen ting er som en god suppe. En skikkelig god suppe :o) Og her har du oppskrift på en som er skikkelig god:

Du trenger (til 4 personer):

  • 1 stk blomkålhode
  • 1 stk gul løk, finhakket
  • 8 dl hønsebuljong, eller vann + 2 buljongterninger
  • 2 dl melk eller en skvett fløte, eller 2 ss matyoghurt – ta hva du har
  • salt og pepper
  • noen skiver bacon, sprøstekt og kuttet i strimler/terninger
  • 2 vårløk, skåret i tynne ringer, begynn å skjær på det grønneste
  • Parmesan, revet
  • Godt brød, eks. FOCACCIA

 

TIPS: Jeg hadde litt rester av Brokkoli- og cheddarsuppe som sto i kjøleskapet, og jeg brukte restene av denne i blomkålsuppen. Det ble kjempegodt! Da trengte jeg ikke å tilsette melk, fløte eller yogurt, da cheddar-suppen er kremet med både det ene og det andre av herligheter fra meieriene.
For vi kaster vil ikke mat, vel?


 

Så gjør du:

  • Kutt blomkål i små buketter og kjør dem raskt i en foodprocessor så det bare blir smuler igjen.
  • Kok opp vann/buljong, gul løk.
  • Kok løken mør.
  • Tilsett blomkålen som er ferdig smuldret.
  • Kok opp på nytt og la koke et par minutter.
  • Kjør suppen jevn med stavmikser.
  • Tilsett melk/fløte/matyoghurt.
  • Smak til med salt og pepper. Vær forsiktig med salt om du skal tilsette bacon.
  • Hold suppen varm.
  • Stek bacon sprøtt og godt og kutt i mindre biter.
  • Servér suppen og topp med bacon, vårløk og raspet parmesan og godt brød til. FOCACCIA, for eksempel.

Suppen skal se noen lunde ut som på bildet øverst på siden.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.