
Kilde: Jamie Oliver – Forums
Du trenger:
- 1 kg kyllingbryst
- 1 toppet ss ingefær, finhakket
- 3 fedd hvitløk, raspet
- 150 g tykk, gresk yoghurt
- 1 rød chili, gjerne fersk
- 2 gule løk, finhakket
- 1 ss nøytral olje
- 1 ss koriander, malt
- 1 ss gurkemeie
- 1 ss garam masala
- Vann
- 75 g kremet kokosnøtt (om du finner, ellers bruker du kokosnøtt-melk
- salt og pepper
- 2 toppede ss malte mandler
- Korinader, finhakket til å strø over
- ½ sitron, saften av
Dagen før servering gjør du:
- Skjær kyllingbrystene i litt store biter.
- Lag marinaden: Bland ingefær, hvitløk og yoghurt. Tilsett kyllingbrystene og dekk godt til. La stå kaldt over natten eller minst i 12 timer.
Samme dag du skal servere, gjør du:
- Finhakk løk og chili, ha i blender, tilsett noen dråper vann og blend sammen til en pasta.
- Ha litt olje i en panne og la det bli varmt på middels varme.
- Tilsett malt koriander, sort pepper, gurkemeie og garam masala og fres kjapt 1 minutt over lav varme.
- Sett opp varmen igjen, tilsett løk- og chili-pastaen og la det steke i krydderblandingen i 10 minutter.
- Tilsett kyllingbitene og marinaden og forsett og steke for ytterligere 10 minutter.
- Tilsett kremet kokosnøtt og vann til det akkurat dekker kyllingen.
- Kok opp og rør rundt til kokoskremen er oppløst.
- Rør inn malte mandler.
- Senk varmen til det laveste, sett på lokk og da det putre til kyllingen er mør (30-40 min.)
- Ta pannen av varmen og tilsett sitronsaft og smak til med salt.
- Bland godt.
Servér med NAN-BRØD og basmati-ris, gjerne kokt med en kanelstang og safran.
ENJOY!