Chicken Korma

Foto: Pixabay.com

Kilde: Jamie Oliver – Forums

Du trenger:

  • 1 kg kyllingbryst
  • 1 toppet ss ingefær, finhakket
  • 3 fedd hvitløk, raspet
  • 150 g tykk, gresk yoghurt
  • 1 rød chili, gjerne fersk
  • 2 gule løk, finhakket
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 ss koriander, malt
  • 1 ss gurkemeie
  • 1 ss garam masala
  • Vann
  • 75 g kremet kokosnøtt (om du finner, ellers bruker du kokosnøtt-melk
  • salt og pepper
  • 2 toppede ss malte mandler
  • Korinader, finhakket til å strø over
  • ½ sitron, saften av

Dagen før servering gjør du:

  • Skjær kyllingbrystene i litt store biter.
  • Lag marinaden: Bland ingefær, hvitløk og yoghurt. Tilsett kyllingbrystene og dekk godt til. La stå kaldt over natten eller minst i 12 timer.

Samme dag du skal servere, gjør du:

  • Finhakk løk og chili, ha i blender, tilsett noen dråper vann og blend sammen til en pasta.
  • Ha litt olje i en panne og la det bli varmt på middels varme.
  • Tilsett malt koriander, sort pepper, gurkemeie og garam masala og fres kjapt 1 minutt over lav varme.
  • Sett opp varmen igjen, tilsett løk- og chili-pastaen og la det steke i krydderblandingen i 10 minutter.
  • Tilsett kyllingbitene og marinaden og forsett og steke for ytterligere 10 minutter.
  • Tilsett kremet kokosnøtt og vann til det akkurat dekker kyllingen.
  • Kok opp og rør rundt til kokoskremen er oppløst.
  • Rør inn malte mandler.
  • Senk varmen til det laveste, sett på lokk og da det putre til kyllingen er mør (30-40 min.)
  • Ta pannen av varmen og tilsett sitronsaft og smak til med salt.
  • Bland godt.

Servér med NAN-BRØD og basmati-ris, gjerne kokt med en kanelstang og safran.

ENJOY!

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.