Chicken Tikka Masala – en indisk favoritt

Foto: Flickr.com

Chicken tikka masala er en matrett av britisk-indisk opphav og stammer trolig fra 1970-årene. Den består av kyllingbiter tilberedes i en tandoor-ovn og serveres i en krydret saus som gjerne inneholder tomat og fløte. Ordet «tikka» betyr kryddermarinert kjøtt- eller grønnsaksbit og ordet «masala» krydder, krydderblanding. [Kilde: Wikipedia]

Indiske retter har ofte et hav av tilbehør, og til denne, vil jeg anbefale basmati-ris, nanbrød, mangochutney og raita. Alt lager du veldig enkelt selv. Når vi snakker om kylling på indisk vis, er det viktig at du har godt med tid. Ofte marineres kyllingen i yoghurt natten over, og det er en utrolig god måte å mørne kyllingen på. Den blir fantastisk mør og saftig, og nærmest smelter på tungen.

Tradisjonelt tilbehør til chicken tikka masala:

Basmati-ris
Nybakt nan-brød passer perfekt til
Mangochutney lager du veldig enkelt selv
Raita er en yoghurt-dip som passer utmerket til litt «hotte», indiske retter.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagen før, marinerer du kyllingen i yoghurt:

  • 1 dl naturell youghurt
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss ingefær
  • 3 ss sitronsaft
  • 1 ts salt
  • ½  ts chilipulver
  • ¾ ts malt korianderfrø
  • 1 ss frisk koriander
  • 3 ts tandoori masala
  • 1 kg kyllingfilet

Så gjør du: Marinade
Riv ingefær og hvitløk på rivjern. Mal korianderfrø. Del filetene i stykker på cirka 50 gr.
Bland alle ingrediensene og legg filetene i marinaden natten over eller minst 1 time.

Samme dag du skal servere, lager du sausen:

  • 4 ss olje
  • ½ ts malt spisskummen
  • ½ ts revet muskatnøtt
  • 1 fedd hvitløk, revet
  • 1 ss ingefær, revet
  • 2-3 ferske tomater, uten skall og kjerne, finhakket.
    Eventuelt hermetiske tomater, uten juicen.
  • 1 ss tomatpuré
  • ½ ts gurkemeie
  • Salt og chilipulver etter smak
  • 1 ss rømme
  • 1 dl fløte
  • 10 cashewnøtter (valgfritt)
  • 1 ss finsnittet koriander

Sånn gjør du:

  • Stek de marinerte kyllingfiletene i 10-12 minutter midt i stekeovnen på 225 °C.
  • Varm olje i en stor jerngryte eller dyp panne.
  • Tilsett de tørre krydderne. Kjenn den deilige duften når krydderne freser litt. Rør kjapt med tresleiv. La frese i ca 1 minutt.
  • Tilsett revet hvitløk, ingefær og tomatpuré og la frese med 1-2 minutter.
  • Tilsett tomatene og la koke 2-3 minutter.
  • Tilsett rømme og fløte.
  • Bland alt godt og tilsett malte cashewnøtter og de stekte kyllingfileter. La de trekke i sausen i 5 min.

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.