
Du trenger (til 4 personer):
- 1 dl cognac (eller brandy)
- 1 dl matfløte
- 2 dl crème fraîche
- 1 god neve bladpersille (finkuttet)
Så gjør du:
- Hell cognac i en panne og flamber.
- Tilsett fløten og creme fraiche når flammen har lagt seg.
- Kok sausen til den tykner.
- Smak til med salt, pepper og bladpersille.
Cognacsaus serverer du til stekt/grillet kjøtt og scampi. Da er det lurt å bruke samme panne til sausen som du stekte råvarene i, for å få med seg «smaksrester».
Slik gjør du:
- Stek kjøttet.
- Ta fett og kjøtt over på en tallerken så det kan hvile, eller stek videre i ovnen.
- Når kjøttet er klart, la det hvile mens du lager sausen.
- Ha cognacen i pannen du stekte kjøttet i og flamber.
- Tilsett fløten og creme fraiche når flammen har lagt seg.
- Kok sausen til den tykner.
- Hell saften/fettet som har rent på tallerkenen ut av kjøttet over i sausen og rør inn.
- Smak til med salt, pepper og bladpersille.
- Servér!