Cognac-saus til grillet kjøtt og scampi

Foto: Flickr

Du trenger (til 4 personer):

  • 1 dl cognac (eller brandy)
  • 1 dl matfløte
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 god neve bladpersille (finkuttet)

Så gjør du:

  • Hell cognac i en panne og flamber.
  • Tilsett fløten og creme fraiche når flammen har lagt seg.
  • Kok sausen til den tykner.
  • Smak til med salt, pepper og bladpersille.

Cognacsaus serverer du til stekt/grillet kjøtt og scampi. Da er det lurt å bruke samme panne til sausen som du stekte råvarene i, for å få med seg «smaksrester».

Slik gjør du:

  • Stek kjøttet.
  • Ta fett og kjøtt over på en tallerken så det kan hvile, eller stek videre i ovnen.
  • Når kjøttet er klart, la det hvile mens du lager sausen.
  • Ha cognacen i pannen du stekte kjøttet i og flamber.
  • Tilsett fløten og creme fraiche når flammen har lagt seg.
  • Kok sausen til den tykner.
  • Hell saften/fettet som har rent på tallerkenen ut av kjøttet over i sausen og rør inn.
  • Smak til med salt, pepper og bladpersille.
  • Servér!

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.