Hjemmelaget dillsaus til fisk, skalldyr og grønnsaker

Foto: Flickr

Du trenger (4 personer):

  • 2 sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • ca 5 dl melk
  • salt og pepper
  • Eventuelt 1 ts sennep
  • Rikelig med finhakket dill

Så gjør du:

  • Finhakk sjalottløk og surr den i smør til den er myk, uten at den tar farge.
  • Rør inn hvetemel og spe med melk til en fyldig saus.
  • Kok opp og la trekke i 5-6 min.
  • Smak til med dill, salt og pepper.
  • Rør sammen sitronsaft og sukker til en lett syrlig dressing. Revet gulrot smakes til med dressingen.
  • Server til torsk, laks eller bruk den også som en deilig pastasaus med reker og annet godt stæsj :o)

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.