Dillstuede poteter

Foto: MatPrat.no

Så enkelt, så godt. Nydelig til fisk, spekemat og gode grillpølser.

Du trenger:

  • 6 poteter
  • 1 bunt dill, finhakket
  • 1 ss smør, kaldt
  • 2 ss siktet hvetemel
  • 4 dl melk
  • En klype salt og litt hvit pepper
  • Muskatnøtt, revet (valgfritt)

Så gjør du:

  • Kok poteter møre og ferdige i lettsaltet vann.
  • Ha i en kjele: Kaldt smør, melk og hvetemel*
  • Varm forsiktig opp under omrøring.
  • La sausen tykne og la småputre i 5 minutter.
  • Sett ned varmen på nesten det laveste.
  • Tilsett finhakket dill.
  • Smak til med salt, hvit pepper og muskatnøtt.
  • Tilsett potetene og la de trekke litt til i stuingen, sånn 5-10 minutter.
  • Servér!

* Når du tar alle ingrediensene som har samme temperatur oppi en kjele og så varmer forsiktig opp, får du den perfekt tykk, også så enkelt, da gitt. Sånn har min mor alltid laget sauser og stuinger, så dette er et ekte mamma-tips.

Serveres til for eksempel: Røkelaks, kokt/bakt/dampet laks, spekemat, fiskeboller, grillpølser etc.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.