Foto: myegodt.no
Du trenger:
- 1 ss smør
- 5 dl melk
- 2 ss mel
- 3 finhakkede vårløk
- 1 dl finhakket dill eller bladpersille
- 2 ss ansjoslake, kan fint erstattes med fish sauce
- salt og pepper
- 4 hardkokte egg
Så gjør du:
- Ha melk, smør og hvetemel i en kjele (smør og melk skal være kaldt), i denne rekkefølgen.
- Kok opp på middels varme under stadig omrøring for å unngå klumper.
- La sausen koke i ca. 10 minutter.
- Salte og pepre sausen etter smak.
- Del eggene med eggedeler, først på langs, deretter på tvers. Sånn får du egget i biter.
- Bland inn vårløk, egg og dill eller bladpersille.
- Smak til med ansjoslake/fish sauce.
Passer til all type fisk: Laks, kveite, torsk etc.
Har du laget for mye saus? Bruk den som en deilig restemiddag med pasta og fisk- og skalldyrrester, da vel :o)