
Hjemmelagde empanadas fra Chile kan være en deilig variant til taco’n.
Du trenger:
Fyll:
- ½ dl rosiner
- 1 løk
- 1/3 bunt persille
- 200 g kjøttdeig
- 2 egg
- 1 ts paprika
- ½ krm pepper
- ½ ts salt
- 1 ss olivenolje
- evt 4-8 oliven
Deig:
- 7 dl hvetemel
- ½ ts salt
- 125 g margarin
- 1 dl vann
- egg til pensling
Så gjør du:
- Hardkok eggene.
- Legg rosinene en stund i varmt vann.
- Finhakk rosinene.
- Finhakk løken og stek den myk i olje. Slå ca 2 ss vann i pannen og la det koke inn.
- Ha i kjøttet, rosinene og krydderet. La det steke mens du rører.
- Tilsett finhakket persille.
- Sett fyllet til side.
- Fjern steinene i oliven.
- Del opp de kokte eggene i skiver.
- Slå ovnen på 250 C.
- Smuldre margarin i mel og salt. Arbeid deigen med så mye vann som nødvendig for at deigen skal bli fast og smidig.
- Del deigen i 8 emner.
- Kjevle ut deigen ca 3 cm tykk. Bruk en asjett som mål til å forme empanadas
- Legg 2 ss fyll, ¼ egg og litt oliven i hver av rundingene.
- Brett deigen sammen til en halvmåne.
- Trykk sammen kantene. De kan fuktes med litt kaldt vann for å sitte bedre.
- Pensle empanadas med sammenpisket egg.
- Stek empanadas til de er lysebrune, ca 10-15 minutter midt i ovnen.
Servér med en frisk salat og potetgull.