Empanadas med kjøttdeig, salat og potetgull

Foto: Pixabay

Hjemmelagde empanadas fra Chile kan være en deilig variant til taco’n.

Du trenger:
Fyll:

  • ½ dl rosiner
  • 1 løk
  • 1/3 bunt persille
  • 200 g kjøttdeig
  • 2 egg
  • 1 ts paprika
  • ½ krm pepper
  • ½ ts salt
  • 1 ss olivenolje
  • evt 4-8 oliven

Deig:

  • 7 dl hvetemel
  • ½ ts salt
  • 125 g margarin
  • 1 dl vann
  • egg til pensling

Så gjør du:

  • Hardkok eggene.
  • Legg rosinene en stund i varmt vann.
  • Finhakk rosinene.
  • Finhakk løken og stek den myk i olje. Slå ca 2 ss vann i pannen og la det koke inn.
  • Ha i kjøttet, rosinene og krydderet. La det steke mens du rører.
  • Tilsett finhakket persille.
  • Sett fyllet til side.
  • Fjern steinene i oliven.
  • Del opp de kokte eggene i skiver.
  • Slå ovnen på 250 C.
  • Smuldre margarin i mel og salt. Arbeid deigen med så mye vann som nødvendig for at deigen skal bli fast og smidig.
  • Del deigen i 8 emner.
  • Kjevle ut deigen ca 3 cm tykk. Bruk en asjett som mål til å forme empanadas
  • Legg 2 ss fyll, ¼ egg og litt oliven i hver av rundingene.
  • Brett deigen sammen til en halvmåne.
  • Trykk sammen kantene. De kan fuktes med litt kaldt vann for å sitte bedre.
  • Pensle empanadas med sammenpisket egg.
  • Stek empanadas til de er lysebrune, ca 10-15 minutter midt i ovnen.

Servér med en frisk salat og potetgull.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.