
Du trenger:
- 6 stk mais- eller hvetetortillas
- 500 gr kjøttdeig
- 2 dl chilimania glaze
- 200 gr cheddar
- 4 ss syltede jalapeños
- 2 stk tomater
- 2 stk vårløk, finhakket
- 1 bunt koriander, finhakket
- 1 dl rømme
- 0,3 stk lime, saften av
- 1 fedd hvitløk, revet eller knust
- 2 ts tabasco
- ½ ts sukker
Så gjør du:
- Lag syrlig rømmedressing: Bland rømme, limejuice, hvitløk, tabasco og sukker.
- Smak til med salt og pepper og la stå i 30 minutter.
- Bak tortillalefser eller kjøp ferdige som du vender i en varm, tørr panne. (se egen oppskrift på MatPrat.no)
- Stek kjøttdeigen og tilsett chilimania glaze.
- Legg en god skje kjøttdeig i hver tortilla og rull sammen, men spar litt av kjøttsausen.
- Legg lefsene i en ildfast form, etter hverandre, og hell over resten av kjøttsausen.
- Dryss over revet ost og bak i ovnen på 200 grader i 10 min.
- Ta ut formen, ha på striper med tacodressing og dryss over syltede jalapeños, grovhakkede tomater, vårløk og koriander.
- Servér rømmedressingen i en skål ved siden av å la gjestene ta de «trenger» i forhold til hvor sterk du har laget tacosausen.