Enchiladas

Foto: MatPrat.no

 

Du trenger:

  • 6 stk mais- eller hvetetortillas
  • 500 gr kjøttdeig
  • 2 dl chilimania glaze
  • 200 gr cheddar
  • 4 ss syltede jalapeños
  • 2 stk tomater
  • 2 stk vårløk, finhakket
  • 1 bunt koriander, finhakket
  • 1 dl rømme
  • 0,3 stk lime, saften av
  • 1 fedd hvitløk, revet eller knust
  • 2 ts tabasco
  • ½ ts sukker

Så gjør du:

  • Lag syrlig rømmedressing: Bland rømme, limejuice, hvitløk, tabasco og sukker.
  • Smak til med salt og pepper og la stå i 30 minutter.
  • Bak tortillalefser eller kjøp ferdige som du vender i en varm, tørr panne. (se egen oppskrift på MatPrat.no)
  • Stek kjøttdeigen og tilsett chilimania glaze.
  • Legg en god skje kjøttdeig i hver tortilla og rull sammen, men spar litt av kjøttsausen.
  • Legg lefsene i en ildfast form, etter hverandre, og hell over resten av kjøttsausen.
  •  Dryss over revet ost og bak i ovnen på 200 grader i 10 min.
  • Ta ut formen, ha på striper med tacodressing og dryss over syltede jalapeños, grovhakkede tomater, vårløk og koriander.
  • Servér rømmedressingen i en skål ved siden av å la gjestene ta de «trenger» i forhold til hvor sterk du har laget tacosausen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.