
Hva er vel bedre om høsten en varm, nybakt eplekake? Denne lager du av mørdeig og masse epler. Fyller med hjemmelaget vaniljekrem, og serverer rykende varm. Stek den gjerne så den er klar når middagen er klar, så er den både varm og får satt seg litt før desserten serveres.
Du trenger:
- 250 gr smør, kaldt
- 250 gr hvetemel
- 90 gr melis.
- 4-5 epler
- 500 ml vaniljekrem, helst hjemmelaget
Så gjør du:
- Lag mørdeig ved å kna alt sammen på benken.
- La den hvile i kjøleskap i en time, eller natten over om det passer.
- 2/3 av deigen kjevles tynt og kle en springform – 24 cm
- Bre vaniljekremen utover deigen og legg eplene som er skåret i ikke for store båter oppå vaniljekremen.
- Resten av deigen kjevles tynt og legges oppå eplene.
- Klem litt rundt kanten.
- Stekes ved 180 gr i ca 40 minutter.
- Serveres med is eller pisket krem
Bon Apetitt!