
Er du ute etter rask middag, er fisk et naturlig valg når tidsklemma er et faktum. Denne deilige fiskesuppen med reker og laks kan serveres året rundt og varmer godt en mørk høstkveld.
Oppskriften fant jeg i et av Kiwi’s mange mathefter, og kokken er svenske Tina Nordström.
Tips: Jeg kjøper frosne reker, tiner og skrelle disse. De smaker 10 reker bedre enn reker i lake. Og mye, mye billigere. I tillegg får du rekeskallet du senere kan lage kraft av. Vinn-vinn, spør du meg :o)
Til fiskesuppe med reker og laks trenger du:
- 400 g laksefilet
- 200 g pillede reker
- 2 stk gule løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk persillerot
- 2 røde paprika
- 1 ss tomatpuré
- 1 klype cayennepepper
- 7 dl vann
- 3 dl matfløte
- salt og pepper
Så gjør du:
- Skrell løk, hvitløk og persillerot
- Skjær persillerot i tynne skiver
- Hakk løk og hvitløk, del paprikaen i to og kutt i strimler
- Stek persillerot, løk, hvitløk i litt olivenolje
- Ha i cayennepepper og tomatpuré
- Hell over vann og fløte
- La alt småkoke i ca. 20-25 minutter
- Smak til med salt
- Skjær laksen i terninger
- Tilsett laks og paprika og la trekke ca. 5-7 minutter i den varme suppen, dryss over reker og dill
- Serveres med brød og smør
- Pynt med hakket dill og sitron