Glaserte gulrøtter med honning og appelsin

glaserte gulrøtter stor

Du trenger (til 4 personer):

  • 3 stk  gulrot eller «en gjeng» babygulrøtter
  • 1 stk  appelsin
  • 1 stilk  rosmarin, om den urten passer inn i resten av maten
  • 2 ss  smør
  • 2 ss  honning
  • 0,5 ts  salt
  • 0,5 ts  pepper

Så gjør du:

  • Press saften av appelsin og finhakk rosmarin.
  • Smelt smør i en kasserolle, og ha i saft av appelsin, rosmarin og honning.
  • Skrell og skjær gulrot i staver, og ha i kasserollen.
  • La gulrotstavene surre til de er myke.
  • Dryss over litt salt og pepper like før servering.

Passer godt til alt, men pga av appelsinsaften tror jeg det kan være kjempegodt til and, kylling, kalkun, vilt og svin.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.