Grove pølser med grønn potetmos og bakte tomater

Foto: myegodt.no

Prøv grove og smaksrike pølser med høyt kjøttinnhold sammen med grønn potetstappe iblandet spinat eller grønnkål. En litt sunnere pølsemiddag.

Oppskrift: Meny.no

Du trenger:

  • 400 gr grove pølser med høyt kjøttinnhold , f.eks. jacobs utvalgte
  • 200 gr spinat eller grønnkål
  • 5 stk poteter , mellomstore
  • 1 stk hvitløksfedd , finhakkede
  • 2 stk vårløk , finstrimlet
  • 1,5 dl melk
  • 2 ss olivenolje
  • 100 gr små tomater , som cherrytomater, dulcita eller juanita
  • frisk basilikum

Så gjør du:

  • Legg pølsene i en ildfast form sammen med tomatene og frisk basilikum.
  • Dryss over litt olivenolje.
  • Stek i ovnen på 175 grader i 20 minutter.
  • Skrell potetene og del dem i fire.
  • Kok møre i usaltet vann.
  • Hell av vannet og damp potetene godt.
  • Tilsett melk og olivenolje og mos med en potetmoser. NB! Ikke bruk stavmikser. Da blir mosen seig.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Fres spinat, eller finstrimlet grønnkål, sammen med finhakket hvitløk og vårløk til det faller sammen.
  • Tilsett den stekte spinaten, eller grønnkålen, til potetmosen sammen med finhakket frisk basilikum etter smak, og bland godt sammen.
  • Servér pølsene med de søte, bakte tomatene, potetmosen og en grønn salat ved siden av.

Har du laget for mye potetstappe?
Lag en variant av pommes dutchesse. Herlige poteter som forvandler en kjedelig potetmiddag til 4-stjerners middag på få minutter og enkle grep.
#vikastervelikkematgjørvivel

Pommes Dutchesse – Grevinnepoteter

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.