Guacamole er kjempegodt til f.eks. chili con carne, grønnsaksstaver, grillmat og taco. Foto: Pixabay
Guacamole lager du av most avokado, og så smaker du til med lime, løk, chili og hvitløk. Den passer like godt til grillmat, taco og nachos, som til grønnsaksstavene du sikkert har skåret opp for å kose deg med i kveld 🙂
Avocado er rik på protein, kalsium og antioksidanter. Den er mild i smaken, og har blitt svært populær i det norske kjøkkenet. Her får du oppskriften på en enkel guacamole
Lag guacamole så tett opp til serveringen som mulig, da den fort blir brun. Når du har laget den ferdig, legger du stenen tilbake, det forhindrer misfargingen. Ta stenen ut før du setter herligheten på bordet.
Til hjemmelaget guacamole blander du følgende i en bolle:
- 1 avokado: Del avocadoen i to, ta ut steinen og grav ut fruktkjøttet med en skje
- 1-2 ss finhakket, rød chili
- 1 fedd hvitløk
- ¼ lime, saften av
- En neve finhakket koriander
- Mos alt med stavmikser – servér!
Guacamole serverer du som dip til grønnsaksstaver, potetgull, grillmat, chilie con carne, fredags-tacoen og annen tex-mex.