
Ingen ting er som en hjemmelaget burger. Her er min variant!
En burger bør være på 180 g så ganger du opp oppskriften under med antall burgere du skal lage.
Du trenger (til 1 burger á 180 g):
- 120 g karbonadedeig uten vann og salt*
- 60 g svinekjøttdeig (for smakens skyld)
- ¼ gul løk, finhakket
- 1 ss bladpersille
- Litt oregano, gjerne frisk
- 2-3 dråper rød tabasco (valgfritt)
- Salt og pepper
Så gjør du:
- Bland alt kjapt i en foodprocessor
- Form hamburger
– hamburgerpresse er «et must» – har du ikke en, skaff deg en. - Fukt en trefjæl, legg burgeren på og sett kaldt i 30 minutter.
- Grill eller stek burgeren i panne.
Om burgeren skulle heve seg under steking og bli litt rund og høy,
presser du ned med pressedelen fra hamburgerpresseren.
*Du kan godt bruke en mørbradbiff eller tilsvarende, kjøre den kort i foodprocessor med kniven (på «pulse») til en grov, jevn masse og deretter blande inn svinekjøttdeigen og alt det andre.
Da er det bare å lage hamburgerbrødet!