Hjemmelaget hamburger | Den beste burger’n lager du selv

Hamburger er fantastisk godt! Foto: Pixabay.com

Ingen ting er som en hjemmelaget burger. Her er min variant!

En burger bør være på 180 g så ganger du opp oppskriften under med antall burgere du skal lage.

Du trenger (til 1 burger á 180 g):

  • 120 g karbonadedeig uten vann og salt*
  • 60 g svinekjøttdeig (for smakens skyld)
  • ¼ gul løk, finhakket
  • 1 ss bladpersille
  • Litt oregano, gjerne frisk
  • 2-3 dråper rød tabasco (valgfritt)
  • Salt og pepper

Så gjør du:

  • Bland alt kjapt i en foodprocessor
  • Form hamburger
    – hamburgerpresse er «et must» – har du ikke en, skaff deg en.
  • Fukt en trefjæl, legg burgeren på og sett kaldt i 30 minutter.
  • Grill eller stek burgeren i panne.
    Om burgeren skulle heve seg under steking og bli litt rund og høy,
    presser du ned med pressedelen fra hamburgerpresseren.

*Du kan godt bruke en mørbradbiff eller tilsvarende, kjøre den kort i foodprocessor med kniven (på «pulse») til en grov, jevn masse og deretter blande inn svinekjøttdeigen og alt det andre.

Da er det bare å lage hamburgerbrødet!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.