
De beste hamburgerbrødene lager du selv :o)
Du kan selvfølgelig lage en større porsjon og fryse resten, eller spise dem som rundstykker dagen etter.
Du trenger (til ca. 10 brød):
- 2,5 dl melk
- 1 dl vann
- 1 ss sukker
- 1 ts salt
- 25 gram fersk gjær
- ca 500 g hvetemel
- 50 g smør, kjøleskapskaldt, i terninger
- vann til pensling og sesam- eller gresskarfrø, ristet
Så gjør du:
- Løs opp gjæren i lunken væske.
- Ha alt i en kjøkkenmaskin, bortsett fra smøret.
- Elt på lav/middels fart i ca. 10 minutter
- Tilsett så smør i små terninger og elt til deigen slipper kantene i eltebollen og alt smøret er eltet godt inn i deigen. Ca 5-10 minutter.
- Du skal få en elastisk, smidig og fin deig som lett lar seg forme. Hvis ikke, tilsett mer mel eller vann dersom deigen din er for våt eller fast.
- Dekk bakebollen med lokk eller plast, og la heve til dobbel størrelse, på et lunt sted, ca. 30-60 minutter.
- Ha deigen på melet underlag og del den i 10 emner á ca 100 gram.
- Trill til boller som du trykker litt flate med håndflaten.
- La brødene etterheve i ca 30-45 minutter.
- Rist sesam- og/eller gresskarfrøene i en tørr panne til de er litt gyldne, avkjøl.
- Pensle brødene med lunkent vann og strø på de avkjølte sesam- og/eller gresskarfrøene.
- Stek brødene ved ca 225 grader i 10-12 minutter.
- Avkjøl brødene på rist.
Da er det bare å lage hamburger!