Hamburgerbrød med sesam- eller gresskarfrø

Enkle hamburgerbrød som løfter burgeren til nye høyder. Prøv denne oppskriften som gir 4-5 deilige hamburgerbrød med sesam- eller gresskarfrø.
Hjemmelaget er best! Prøv denne enkle oppskriften på de deiligste hamburgerbrødene. Kan også fint brukes som rundstykker med godt pålegg. | Foto: Pixabay.com

De beste hamburgerbrødene lager du selv :o)
Du kan selvfølgelig lage en større porsjon og fryse resten, eller spise dem som rundstykker dagen etter.

Du trenger (til ca. 10 brød):

  • 2,5 dl melk
  • 1 dl vann
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 25 gram fersk gjær
  • ca 500 g hvetemel
  • 50 g smør, kjøleskapskaldt, i terninger
  • vann til pensling og sesam- eller gresskarfrø, ristet

Så gjør du:

  • Løs opp gjæren i lunken væske.
  • Ha alt i en kjøkkenmaskin, bortsett fra smøret.
  • Elt på lav/middels fart i ca. 10 minutter
  • Tilsett så smør i små terninger og elt til deigen slipper kantene i eltebollen og alt smøret er eltet godt inn i deigen. Ca 5-10 minutter.
  • Du skal få en elastisk, smidig og fin deig som lett lar seg forme. Hvis ikke, tilsett mer mel eller vann dersom deigen din er for våt eller fast.
  • Dekk bakebollen med lokk eller plast, og la heve til dobbel størrelse, på et lunt sted, ca. 30-60 minutter.
  • Ha deigen på melet underlag og del den i 10 emner á ca 100 gram.
  • Trill til boller som du trykker litt flate med håndflaten.
  • La brødene etterheve i ca 30-45 minutter.
  • Rist sesam- og/eller gresskarfrøene i en tørr panne til de er litt gyldne, avkjøl.
  • Pensle brødene med lunkent vann og strø på de avkjølte sesam- og/eller gresskarfrøene.
  • Stek brødene ved ca 225 grader i 10-12 minutter.
  • Avkjøl brødene på rist.

Da er det bare å lage hamburger!

Den beste burger’n lager du selv

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.