Helstekt kylling med rosenkål og karrisaus

Foto: Matprat.no

En fantastisk saftig kylling får du om du legger den rå i saltlake over natten. Men mye er gjort om du bare har 2-3 timer til rådighet.

Kylling i saltlake:

  • Kok opp 2 liter vann og tilsett 2 dl salt (beregn 1 dl salt per liter vann)
  • Avkjøl
  • Skyll kyllingen godt.
  • Løsne bena og la de falle utover
  • Legg kyllingen i saltlaken og sørg for at laken dekker fuglen
  • Sett kaldt over natten. Har du bare noen timer til rådighet, bruk den tiden du har til å la den trekke til seg saltvannet
  • Når du skal steke den, tørker du den godt før du forbereder videre

Helstekt kylling

Du trenger:

  • Smør, romtemperert
  • Sitron
  • En kvast timian eller andre ferske urter du foretrekker
  • Nykvernet pepper

Så gjør du:

  • Tørk kyllingen godt, både innvendig og utvendig
  • Løsne skinnet forsiktig med fingrene og legg romtemperert smør under skinnet.
  • Klem forsiktig ut smøret ved lå massere kyllingen utenpå
  • Strø over nykvernet pepper
  • Ha noen smørklatter i en ildfast form
  • Strø over litt mer nykvernet pepper
  • Legg kyllingen med bena opp, oppå smørklattene
  • Tilsett litt vann i bunn, bare så det dekker så vidt (dette blir det kraft av)
  • Stek på 150 grader i ca 90 minutter
  • Bruk gjerne et steketermometer i den tykkeste delen av kyllingen
  • Når kyllingen er gjennomstekt, har den en kjernetemperatur på 70-75 grader
  • Ta kyllingen ut å la den hvile utildekket i 30-40 minutter
  • Sil av kraften i et beger og sett til side (denne skal du bruke til sausen)
  • Sett ovnen på 225 og stek kyllingen ytterligere 10-15 minutter til skinnet er sprøtt
  • La hvile 10-15 minutter til før du begynner å skjære i den

Mens kyllingen hviler første gang, lager du risen.

Når kyllingen hviler andre gang, lager du smørdampet rosenkål og karrisaus

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.